Ana Sayfa Gündem 11 Temmuz 2023 240 Görüntüleme

Meteoroloji uyardı Türkiye’de sıcaklıklar artacak

Bugünden itibaren Türkiye'de sıcaklıklar önemli oranda artış gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre bugünden itibaren Türkiye’de sıcaklıklar da önemli bir oranda artış olacak.

Bu hafta içerisinde İstanbul’da 36, Ankara’da 35, İzmir’de 40, Antalya’da 43 derece ölçülebilir.

Hasta, yaşlı ve çocukların öğle saatlerinde güneşe çıkmamaları yönünde uyarı yapıldı. İstanbul Valiliği de açıklama yaptı

11 Temmuz Salı gününden 16 Temmuz Pazar günleri arasında Türkiye yüksek sıcaklıkların etkisi altına giriyor. Yüksek sıcaklarla birlikte rekor dereceler ölçülebilir.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda, Muğla bölgesinde sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığı 36-40 derece dolayında seyredecek.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “Meteorolojik verilere göre; yarından (11 Temmuz) itibaren bölgemizin sıcak hava dalgasının etkisine girmesi, hafta ortasından itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunmalıdır” denildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin analizlerine göre, 11 Temmuz’dan itibaren hava sıcaklıkları önemli ölçüde artıyor. Yapılan açıklamada, “Ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor” denildi.

BBC/Türkçe 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster