Ana Sayfa Gündem 17 Temmuz 2023 387 Görüntüleme

Her hafta 11 çocuk Akdeniz göç yolunu geçmeye çalışırken ölüyor

UNICEF’e göre, bu yıl en az 289 çocuğun Orta Akdeniz’deki tehlikeli göç yolunu Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya geçmeye çalışırken öldüğü veya kaybolduğu tahmin ediliyor. Bu veriler her hafta yaklaşık on bir çocuğun ölmesi veya kaybolmasını ifade ediyor.

UNICEF, 2018’den bu yana Orta Akdeniz’i geçmeye çalışırken yaklaşık 1.500 çocuğun öldüğünü veya kaybolduğunu tahmin ediyor. IOM’nin Kayıp Göçmen Projesi kayıtlarına göre bu sayı, rota üzerinde ölen veya kaybolan 8.274 kişinin 5’te 1’ini oluşturuyor.

Orta Akdeniz geçişindeki birçok gemi enkazı, hayatta kalan kimse bırakmaz veya kayıt altına alınmaz, bu da çocukların gerçek sayısını doğrulamayı neredeyse imkansız ve muhtemelen çok daha yüksek hale getirir. Son aylarda, Yunanistan ve İspanya’nın Kanarya Adaları kıyılarındaki son trajediler de dahil olmak üzere, bu rotada, Akdeniz’i aşan diğer rotalarda ve Batı Afrika’dan Atlantik rotasında hayatını kaybedenler arasında çocuklar ve bebekler de yer aldı.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, “Güvenlik bulmak, aileleriyle yeniden bir araya gelmek ve daha umutlu gelecekler aramak için Akdeniz kıyılarında teknelere binen çok sayıda çocuk hayatını kaybediyor veya yolda kayboluyor” dedi. “Bu, denizde hayat kurtarma çabalarını güçlendirirken, çocukların sığınma erişimine erişmeleri için güvenli ve yasal yollar oluşturmak için daha fazlasının yapılması gerektiğinin açık bir işaretidir. Nihayetinde, çocukları hayatlarını riske atan temel nedenleri ele almak için çok daha fazlası yapılmalıdır. ilk başta.” dedi.

UNICEF, Ocak 2023’ten bu yana Kuzey Afrika’dan İtalya kıyılarına haftada ortalama 428 çocuk olmak üzere 11.600 çocuğun geldiğini tahmin ediyor. Bu, çocuklar için içerdiği ciddi risklere rağmen, 2022’nin aynı dönemine kıyasla iki kat artış anlamına geliyor. . Çocukların çoğu, Afrika ve Orta Doğu’daki ülkelerden tehlikeli yolculuklar yapmış olan Libya ve Tunus’tan ayrılıyor.

2023’ün ilk üç ayında 3.300 çocuk — Avrupa’ya bu yoldan gelen tüm çocukların yüzde 71’i — refakatsiz veya ebeveynlerinden veya yasal vasilerinden ayrı olarak kaydedildi ve bu da onları daha büyük bir şiddet, sömürü ve istismar riskiyle karşı karşıya bıraktı. Yalnız seyahat eden kız çocukları, özellikle yolculuklarından önce, yolculuk sırasında ve sonrasında şiddete maruz kalmaktadır.

Orta Akdeniz, çocukların seyahat ettiği en tehlikeli rotalardan biri haline geldi. Bununla birlikte, denizde ölüm riski, bu çocukların karşılaştıkları pek çok trajediden yalnızca biridir – şiddet tehditleri veya deneyimleri, eğitim veya gelecek fırsatlarının olmaması, baskınlar ve göçmenlerin gözaltına alınması veya ailelerinden ayrılma. Bu riskler, çocukların güvenli bir şekilde hareket etmeleri için sınırlı yollar, yol üzerindeki ülkelerde korumaya erişim eksikliği ve yetersiz ve yavaş arama ve kurtarma operasyonları ile daha da artmaktadır.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster