Ana Sayfa Gündem 18 Temmuz 2023 320 Görüntüleme

Hasta tutuklunun evinin önünden seslendiler: Hasta tutuklular serbest bırakılsın

Tahliye olan 84 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan’ı ziyaret eden siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, cezaevlerindeki tüm hasta tutuklular serbest bırakılana kadar mücadeleyi büyüteceklerini belirtti. 
 
Diyarbakır 1 Nolu Kapalı Cezaevi’nde tutulan ancak ağır sağlık sorunları nedeniyle cezası 3 ay ertelenen Mehmet Emin Özkan’ı birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti ziyaret etti. 
 
Ziyarete, Halkların DemokratiK Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), Tewgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA), Yeşil Sol Parti Milletvekili Mehmet Kamaç ve çok sayıda kişi katıldı. 
 
Hasta tutuklular serbest bırakılsın
 
Sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler adına birer kişi Özkan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaretin ardından kitle Özkan’ın evinin önünde açıklama yaptı. 
 
Açıklamada konuşan TUHAY-DER Amed Şube Eşbaşkanı Vahap Günay, cezaevinde tutulan hasta tutukların durumuna dikkat çekerek konuşmasına başladı. Günay, “Türkiye’nin her yerinde cezaevi koşullarından dolayı hasta düşen tutsak yoldaşlarımız var. Cezaevi koşullarının ne kadar kötü olduğunu Mehmet Emin Özkan ile bir kez daha gördük” dedi. Günay, bir an önce hasta tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu. 
 
HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ise, Mehmet Emin Özkan’ın yıllardır uğradığı zulme rağmen insanlık onurunu korumak için mücadele ettiğini belirterek, Özkan’ın Kürt halkının yüreğinde ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi. Atasoy, “Mehmet Emin amca yıllardır kronik rahatsızlıklarına rağmen cezaevindeydi. Bugün hastalığı daha da ağırlaşmış bir şekilde tahliye edildi” dedi.
“Geç gelen adalet, adalet değildir” diyen Atasoy, Özkan’ın bakıma muhtaç olmasına rağmen keyfi raporlarla cezaevinde tutulduğunu söyledi. Atasoy, “Bizler Mehmet Emin amca şahsında cezaevlerindeki tüm hukuksuzluklara karşı daha büyük bir mücadele yürütmeliyiz. Cezaevlerinde ölümün eşiğine gelmiş yüzlerce insan var. Hasta tutsakların sağlık koşulları oluşturulmadığı için sağlığa erişim hakları da keyfi bir biçimde engelleniyor. Dolayısıyla Mehmet Emin amca ile dayanışmak aynı şekilde tüm cezaevlerinde yankılanan bu sese de cevap verme gereğini doğuruyor” ifadelerinde bulundu. 
 
Hasta tutukluların özgürlüğüne kavuşması için daha kararlı mücadele yürütmek zorunda olduklarını belirten Atasoy, “Bir kez daha bunun sözünü veriyoruz. Mehmet Emin amca aramıza hoş deldi. Umarım cezaevinde kalan diğer arkadaşlarımızı da hep beraber karşılayacağımız bir geleceği hepimiz birlikte inşa edelim” diye konuştu.
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster