Ana Sayfa Politika 12 Ekim 2023 221 Görüntüleme

Meral Danış Beştaş: Filistin’e zeytin dalı uzatıyorsunuz, Kürtlere karşı bomba tutuyorsunuz

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş:“Filistin’e zeytin dalı uzatıyorsunuz, barış güvercini oluyorsunuz ama Kürtlere karşı bomba tutuyorsunuz” dedi.

Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. 

Ortadoğu’da yaşanan savaş ve ölümler özel olarak da Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşananları paylaşmak istediğini ve Ortadoğu’nun egemen güçlerin savaş merkezi olma özelliğini koruduğunu hatırlatan Beştaş,  Savaşın merkez üslerinden birinin de bir bütün olarak Kürdistan coğrafyası olduğunu belirterek konuşmasına başladı.

Beştaş, “Kuzey Doğu Suriye’de, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde ve Türkiye’de bu çatışmalar, bu ölümler, bu savaş hali devam ediyor. Maalesef bunun en büyük sıkıntısını Türkiye’de yaşayan insanlar çekiyor, Açıkçası burada Hakan Fidan Irak’a gittikten sonra Federe Kürdistan Bölgesi’nde neler yaşandığını biliyoruz. Yine Hakan Fidan’ın ‘Gerekirse karşı taraftan 4 füze attırırım, gerekçe yaratırız” sözleri, AKP’nin pragmatik iktidarının resimlerinden birini daha oluşturuyor. Burada bu çağrının ve yapılan saldırıların uluslararası sözleşmelerde savaş halinde sivil yerleşke ve tesislerin hedef alınması savaş suçu olduğu ve insancıl hukukla bağdaşmadığını açıkça bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Filistin’e Zeytin dalı Kürtlere bomba tutuyorsunuz

Beştaş, “Bu ikiyüzlülüğü ve riyakarlığı açıkladıktan sonra şunu söylemek isterim; ölenlerin dili ve kimliği yoktur, hepsi insandır. Bizim yaklaşımımız budur. İnsanları ayrıştırmakta usta ulan bir iktidarla karşı karşıyayız. Canınız istediğinde ağzınızdan barışı eksik etmiyorsunuz. Bir elinizde zeytin dalı diğer elinizde bomba. Filistin’e zeytin dalı uzatıyorsunuz, barış güvercini oluyorsunuz ama Kürtlere karşı orada yaşayan halklara karşı bomba tutuyorsunuz. Dünya da biz de bu nedenle sizin samimiyetinize güvenmiyoruz. Kürtlere bomba, Filistin’e zeytin dalı uzattığınızı görüyoruz. İkiyüzlülükte sınır tanımayan bir iktidar pratiği ile karşı karşıyayız. 
 
Peki bunu sadece AKP iktidarı mı yapıyor, hayır bu iki yüzlülüğü dünya da gösteriyor. Dünya kamuoyu şu anda suskun. Filistin ile ilgili yapılan tartışmalara bakıyoruz Kuzey Doğu Suriye’ye ilişkin bir tartışma göremiyoruz. ABD ve BM açıklama yaptı haklarını yemeyelim yine endişeliler maalesef, endişeyi aşamıyorlar. BM bu konuda rolünü oynamıyor. BM’ye çağrı yapıyoruz: Bir an önce bağlı olduğun ilkelere bağlı pratiklerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu. (MA)
 
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster