Ana Sayfa Özel Haber, Politika 4 Aralık 2023 197 Görüntüleme

HEDEP aday adaylığı şartlarını açıkladı

HEDEP, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için yol haritasını belirledi. Seçim Komisyonları 27 Kasımda aday adaylıkları için başvuru almaya başladı. Aday adaylıkları için başvurular 8 Aralık’a kadar sürecek.  HEDEP, bütün belediye başkan adaylarını ön seçim ile belirleyecek.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimleri için aday adaylığı başvurularını 27 kasım tarihinde almaya başladı. HEDEP, aday adaylığı başvurusunda bulanacaklara ilişkin aranacak şartları da belirledi.

Şehirlerde oluşturulan aday başvuru komisyonları ve il kadın seçim komisyonları büyükşehir, il, ilçe ve beldelerdeki aday adaylığı başvurularını kabul edecek ve bir dizi ön görüşme gerçekleştirecek.

Parti yöneticileri ve ittifakları arasından seçilerek oluşturulan komisyon üyeleri ve birinci derece yakınları aday adaylık başvurusunda bulunamayacak. 

Aday adaylığı için tek başvuru yapılabilecek, aday adaylarına ön görüşme sonrası parti politikaları eğitimi verilecek

Aday adaylık başvuruları il komisyonlarına yapılacak. Aday adayları, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığı, İl Belediye Eşbaşkanlığı, İlçe Belediye Eşbaşkanlığı, Belde Belediye Eşbaşkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği, İlçe Belediye Meclis Üyeliği, Belde Belediye Meclis Üyeliği’nden sadece birisi için başvuru yapabilecek. Seçim komisyonlarının ön görüşmeleri sonrasında aday adaylığı başvuruları kabul edilen aday adaylarına, 10-14 Aralık tarihleri arasında ön seçim süreci ve parti politikalarına dair eğitimler verilecek.

Aday adaylığı başvurusu için gerekli şartlar

HEDEP aday adaylığı başvuruları yapacak aday adayları için belirli kriterler belirledi bu kriterlere göre parti ilkelerine aykırı tutum ve davranışları tespit edilenler, kayyım yönetimi ile çalışmış olanlar, aday adaylarına yönelik kara propaganda yapanlar, ayrıştırıcı söylemler sarf edenler, eş başkanlık sistemine karşı olanlar, çok eşli ve kumalık ilişkisi olanlar ve Taciz, tecavüz, uyuşturucu, tefecilik gibi suçları işleyenlerin aday adaylık başvuruları kabul edilmeyecek

Ayrıca HEDEP’in 2019 yerel seçimlerinde kayyım atanan belediye eş başkanları ve yöneticilerinden haklarında dava açılan ve soruşturma başlatılan aday adaylarının başvurularının kabul edilmeyeceği  ayrıca hakkında açılan ağır ceza davaları bulunan aday adaylarının aday gösterilmeyeceği iddia ediliyor. 

HEDEP aday adaylık başvuru ücretleri de belirlendi

HEDEP, HDP’nin  önceki seçimlerde uyguladığı politikayı devam ettirecek, aday adaylığı başvurusunda bulunacak 25 yaş altı gençlerden, kadınlardan ve engelli vatandaşlardan başvuru ücreti alınmayacak.

Büyükşehir belediye eş başkan aday adaylığı için başvuruda bulunanlardan 20 bin TL,

İl belediye eş başkanlığı için 10 bin TL,

İlçe belediye eş başkanlığı için 5 bin TL,

belde belediye eş başkanlığı için 2 bin 500 TL,

il genel meclisi üyeliği  ve ilçe belediye meclis üyeliği için 1500 TL,

belde belediye meclis üyeliği için ise 1000 TL’nin partinin resmi banka hesabına yatırılması talep edilecek. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster