Ana Sayfa Gündem 6 Aralık 2023 218 Görüntüleme

14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Diyarbakır’da izleyiciler ile buluşuyor

TİHV 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, 15-17 Aralık tarihleri arasında Diyarbakır'da gerçekleştirilecek

Türkiye İnsan Hakları Vakfının (TİHV), Fransız Kültür Merkezi ile ortak gerçekleştirdiği 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günlerini, 15-17 Aralık tarihinde Diyarbakır’da izleyiciler ile buluşacak. 

Bu yılki teması ise işkence ve kötü muamele yasağı olarak belirlenen programda insan hakları ihlallerine objektif tutan 12’si Türkiye’den, toplam 25 seçme belgesel film yer alacak. 

Film Günlerinde yer alan belgesel filmlerden oluşan seçkiler, 15 -17 Aralık 2023 tarihlerinde Diyarbakır ve Van’da fiziki gösterimlerde izleyicilerle buluşacak. Gösterimlerin adresi Diyarbakır’da Mordem Sanat Merkezi, Van’da ise Van Barosu olacak.

Ayrıca film günleri kapsamında gösterilecek filmler, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde tihvbelgeselfilm.org adresinde çevrimiçi (online) gösterime açılacak ve 17 Aralık 2023 tarihine kadar aynı adresten ücretsiz izlenebilecek. Dağıtımcı ve yapımcı şirketler ile yapılan anlaşmalar gereği programda yer alan ülke dışında üretilmiş filmler yalnızca Türkiye’deki izleyicilere açık ve izleyici kontenjanları 250 kişi ile sınırlı olacak ve kontenjanlar dolunca filmler gösterime kapanacak. (Haber Merkezi)

TİHV 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Programı

Image 1 of 2

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster