Ana Sayfa Gündem 6 Aralık 2023 144 Görüntüleme

Gaz fişeği ile yaralandı, tazminata hükmedilmedi

Danıştay 10. Dairesi, Gezi eylemleri sırasında yüzüne gaz bombası fişeği isabet eden Mustafa Başnamlı'nın açtığı tazminat davasını reddetti.

1 Haziran 2013 tarihinde Taksim Gezi Parkı’nda yapılan müdahaleyi protesto etmek için sendikaların Ankara Güvenpark’ta yapacağı eyleme katılmak isteyen Mustafa Başnamlı polisin attığı gaz bombası fişeğinin yüzüne isabet etmesi sonucu yaralanmıştı. Başnamlı’nın yaralanması üzerine İçişleri Bakanlığı açtığı tazminat davası ise olumsuz sonuçlandı. İdare mahkemesinin ret kararının ardından Danıştay da başvuruyu reddetti.

Polisin attığı gaz bombası fişeğinin sol göz kenarına isabet etmesi sonucu Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Başnamlı’nın yüzünde kırıklar tespit edilmiş. Bu nedenle ameliyat olan Başnamlı’nın yüzüne üç adet platin takılarak 27 günlük rapor verilmişti. 

DW muhabiri Alican Uludağ’ın haberine göre Danıştay 10. Dairesi, tazminat davasından çıkan karara yapılan itirazı reddederken karara muhalefet eden üye İbrahim Topuz ise Mustafa Başnamlı’nın uğradığı maddi ve manevi zararların davalı idarece karşılanması gerektiğini kaydetti. 

Başnamlı’nın avukatı Saliha Şahin ise karara tepki gösterdi. Adalete olan inancı sarstığını söyleyen Şahin, “Gezi eylemleri sırasında yaralanmalara neden olan polisler nedense tespit edilmiyor. Bu nedenle soruşturma dosyaları faili meçhul kalıyor. Zamanaşımı savcılığında bekliyor. Benim müvekkilin bir sürü sıkıntısı oldu. Platinle geziyor. Üstüne böyle bir karar geliyor. Devletin bu tarz tehlikeli madde kullanımından kaynaklı sorumluluğu var. Ama bunlara yanaşmadan ret yedik. Kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız” dedi. 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster