Ana Sayfa Gündem 7 Aralık 2023 160 Görüntüleme

AFP: Lübnan’daki muhabirlerimiz İsrail mermisi ile yaralandı

Agence France-Presse(AFP), 13 Ekim’de Lübnan’ın güneyinde bir Reuters muhabirinin ölümüne ve ikisi AFP muhabiri olmak üzere çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada araştırmaları sonucu saldırının bu yüksek gerilimli sınır bölgesinde yalnızca İsrail ordusu tarafından kullanılan bir tank mermisi ile gerçekleştiğini savundu. 

Uzman mühimmat analizleri, uydu görüntüleri, tanıklıklar ve saldırı öncesi ve sırasında çekilen video kayıtlarını inceleyen AFP ve Airwars üç temel bulguya rastladı.

  1. AFP muhabiri Abdullah’ı öldüren mühimmatın, bölgedeki diğer gruplar tarafından kullanılmayan, İsrail menşeli 120 mm’lik kanatçık stabilize bir tank mermisi olduğu

  2. Saldırıların kasıtlı ve hedefli gerçekleştirildiği ve birbirlerinden 37 saniye içinde ve sadece birkaç metre arayla mermilerin geldiği. Gazeteciler, herhangi bir askeri faaliyetten uzak, basın mensubu olarak açıkta bulunduğu ve İsrail ordusunun bölgede geniş hava gözetleme kaynakları olduğu

  3. Saldırılar muhtemelen gazetecilerin bulunduğu mevzilerin güneydoğusunda, görünüşe göre İsrail tanklarının faaliyet gösterdiği İsrail köyü Jordeikh yakınlarında gerçekleşti.

AFP Küresel Haber Direktörü Phil Chetwynd, “AFP, Christina ve Issam için adaleti sağlayabilmek için  ilgili ve mümkün olduğunu düşündüğümüz tüm yargı yollarını kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

Phil Chetwynd,”Böyle bir cezasızlık kültürünün gelişmesine izin veremeyiz ve bu konuda bir şeyler yapıldığından emin olmak için bir endüstri olarak bir araya gelmemiz kesinlikle çok önemli” diyerek dayanışma çağrısında bulundu. (Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster