Ana Sayfa Gündem, Özel Haber, Politika 31 Aralık 2023 292 Görüntüleme

Demirtaş’ın babası Diyarbakır’da toprağa verildi

Hayatını kaybeden HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, Mardinkapı Mezarlığında toprağa verildi.

Rojan MAMO

Yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ın cenazesi, işlemleri yapılmak üzere Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Mardinkapı Mezarlığına defnedildi.  

Cenaze törenine Demirtaş’ın ailesi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, siyasetçi Ahmet Türk ve DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz, Serhat Eren, Adalet Kaya, Sevilay Çelenk, DEM Parti İl Örgütü, Barış Anneleri, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Sultan Yaray,  Diyarbakır Barosu avukatları Demirtaş avukatı Mahsuni Karaman, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yılmaz, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve yüzlerce kişi katıldı. 

Azad Barış ve Yakup Süt ise cenazeye çelenk gönderdi. 

Demirtaş: Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür

Edirne F Tipi cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cenaze işlemlerini başlatmak için başvuruda bulunan avukatlarına cenazeye katılmayacağını bildirerek cenazeye katılmadı. 

DEM Parti aracılığıyla yayınladığı bir mesajla babasına veda eden Demirtaş, “Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun. Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı. 

Mezarı başında ağıtlar yakıldı 

Tahir Demirtaş’ın cenazesi Mardinkapı mezarlığında bulunan aile mezarlığına zazaca dualar ile defnedildi. Demirtaş’ın mezarı başında açıklamalarda bulunan Tulay Hatimoğulları,” Keşke Selahattin Başkan da burada, babasının mezarı başında annesiyle, ailesiyle bu acıyı paylaşabilseydi. Umarım bu zulüm biran önce biter. Hepimizin başı sağ olsun. Ailemizin başı, Selahattin Başkanın başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. 

Selahattin Demirtaşın Annesi Sadiye Demirtaş, eşi Tahir Demirtaş’a “Seni allaha emanet ediyem” diyerek veda etti. 

Taziyesi bugün Liceliler Taziye Evinde başladı

Cenaze defnedildikten sonra taziyenin bugün akşama kadar ve diğer günlerde Toptancılar sitesinde bulunan Liceliler taziye evinde kabul edileceği duyruldu. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster