Ana Sayfa Gündem, Özel Haber 1 Ocak 2024 199 Görüntüleme

Diyarbakır Çocuk Hastanesine deprem incelemesi

Rojan MAMO

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan 442 yataklı Çocuk Hastalıkları Hastanesi 6 Şubat depremleri nedeniyle hasar gördü. 

Binanın hasar tespitini ve kullanılabilirliğini ölçmek isteyen hastane yönetimi bir yapı denetim firmasını karot testi ve hasar incelemesi yapmak için görevlendirdi. 

İki ay önce incelemeye başlandı

iki ay önce incelmeye gelen ekipler, Karot testi (bina duvarlarından silindir şeklinde beton örneği alarak beton analizi yapılması) ve binada kolon ve duvarlarda yer alan demirlerin pas durum analizini yaptı. 

Labaratuvara götürülen numunelerin incelenmesi ardından binanın hasar durumun tespit edilmesi bekleniyor. 

Ağır hasar verilirse bina boşaltılacak 

1991 tarihinde hizmet vermeye başlayan Çocuk Hastalıkları Hastanesi, SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devrinden sonra 2006 tarihinde eski SSK Hastanesi hizmet binasına taşınmıştı  

40 yıla aşkındır kullanımı sürdürülen binaya ağır hasarlı tespiti yapılması durumunda tahliye edilip boşaltılacağı aktarılıyor. (Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Diyarbakır’da Roboski anması

Diyarbakır’da Roboski anması

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster