Ana Sayfa Politika 11 Ocak 2024 179 Görüntüleme

2024 yılında 50’den fazla ülkede seçimler yapılacak

2024 yılında dünya genelinde 50'den fazla ülkede halk, seçimler için sandıklara gidecek.

2024 yılında başta Türkiye’deki yerel seçimler ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başkanlık seçimleri olmak üzere 50’den fazla ülkede, yüz milyonlarca insan oy kullanmak üzere sandığa gidip vatandaşlık görevini yerine getirecek. 

Rusya, Tayvan, ve İngiltere’den, Pakistan, Hindistan, El Salvador ve Güney Afrika kadar birçok ülkede başkanlık ve meclis seçimi yarışları olacak. 

ABD’de Başkan Joe Biden ile Donald Trump arasındaki olası bir “rövanş”, 2024 seçim takviminde büyük önem taşıyor. 

Rusya’da mart ayında yapılacak başkanlık seçimlerde ise Devlet Başkanı Vladimir Putin, beşinci dönem için çıktığı yolda göstermelik bir muhalefetle karşı yarışacak. Putin’in  rakipleri ya hapiste, ya sürgünde ya da hayatını kaybetti. Ukrayna ile barış isteyen siyasetçi ise Rusya Seçim Komisyonu tarafından diskalifiye edildi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster