Ana Sayfa Gündem 11 Ocak 2024 172 Görüntüleme

Diyarbakır Kulp’ta 2 bin 970 ‘seçmen’ kaydırması

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine kısa bir süre kalırken Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde binlerce kişinin seçmen olarak kaydırıldığı öğrenildi. 
 
14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Kulp’ta seçmen sayısı 23 bin 47’ydi. Ancak 7 ay içerisinde 2 bin 970 seçmen artarak, 26 bin 17 oldu. Bu seçmenlerin seçimin sonuçlarını etkilemek için kaldırıldığı iddia ediliyor. 
 
Turgut Özal Mahallesinin 14 Mayıs seçimlerinde 4 bin 481 olan seçmen sayısı, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle 5 bin 561 oldu. Zeyrek Mahallesi’ne 392, Uzunova Mahallesi’nde  387, Hamzalı Mahallesi’nde ise 168 ismin kaydırıldığı iddia ediliyor 
 
DEM Parti İtirazlarda bulunacak 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kulp İlçe Örgütü, belirlenen seçmen kaydırmalarına dair İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulunacağını aktarıyor. Konuya dair Mezopotamya Ajansı’na konuşan DEM Parti Kulp İlçe Eşbaşkanı Abdulhakim Okut, seçmen sayılarındaki artışların normal olmadığını söyledi. 
 
Okut, “Kayyımların gideceklerinin farkında olduklarından dolayı oy farkının az olduğu Gêl (Eğil), Pasûr ve Hezro (Hazro) ilçeleri ile özel olarak ilgileniyorlar. Kazanamayacakları yerlerdeki askeri bölgelerden Pasûr’a seçmen taşıyorlar. Pasûr için özel bir gayret gösteriyorlar” dedi.
 
Her türlü hilenin devrede olduğunu söyleyen Okut, kent sakinlerinin listeleri kontrol etmesini istedi. Okut, “Biz bunun hukuki sürecini işleteceğiz. Bu sadece yerel bazda bir seçim değil, siyasi irademizin Ortadoğu ve dünyada tanınması için de önemli bir seçimdir” dedi. (MA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster