Ana Sayfa Gündem 22 Ocak 2024 156 Görüntüleme

Arkadaşlarına selam veren mahpuslar gardiyan tarafından darp edildi

Diyarbakır T Tipi 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki 6 tutuklu başka bir tutukluya “selam verdikleri” gerekçesiyle darp edildikleri belirtiler 
Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan 6 tutuklu, 15 Ocak’ta aileleriyle yaptıkları açık görüşün ardından diğer koğuşta bulunan arkadaşlarına selam verdikleri gerekçesiyle gardiyanların saldırısına uğradıklarını belirtti. 
 
Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre saldırıya uğrayan tutukluların arasında Hüseyin Karahan, Ramazan Yılmaz, Burhan Taş ve Xemgin Eleftos da bulunuyor.
 
Saldırıya uğrayan Hüseyin Karahan’nın kardeşi Mustafa Karahan kardeşi ile yaptığı görüşmede kardeşinin kendisine, “Açık görüş bittikten sonra, koğuşlara dönerken, Burhan arkadaş başka bir koğuşta kalan bir arkadaşa selam verdi. Ondan sonra gardiyanlar saldırdı. Bu saldırıda cezaevinin birinci ve ikinci müdürü de katıldı. Planlı bir saldırıydı” dediğini aktardı.
 
Saldırıya tepki gösteren Mustafa Karahan, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Şu an zaten açlık grevindeler. Çoğu hakları ellerinden alınıyor. Zaten 4 duvar arasındadır. Sahiplenme olmalı” diyerek duyarlılık çağrısında bulundu. (MA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster