Ana Sayfa Gündem 13 Haziran 2023 301 Görüntüleme

Eski Twitter CEO’su:Türkiye sürekli bizi tehdit etti

Twitter’ın eski CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey Türkiye, Nijerya ve Hindistan’ın hesapları kısıtlama taleplerine uyulmaması durumunda ülkelerinde sosyal medya platformunu kapatma tehdidinde bulunduğunu belirtti.

YouTube’da yayımlanan Breaking Point programına konuk olan Dorsey “Türkiye’den çok fazla talep aldık. Kendi mahkemelerinde savaştık ve genelde kazandık. Ama sürekli bizi kapatmakla tehdit ettiler,” dedi.

Hindistan’la ilgili olarak çalışanların evlerinin basılması, ofislerin kapatılması gibi tehditler aldıklarını söyleyen Dorsey, Nijerya’dan da benzeri baskılar gördüklerini ifade etti.

Twitter, 2021’de dönemin Nijerya lideri Muhammadu Buhari’nin ayrılıkçıları tehdit eden bir paylaşımını kaldırdıktan sonra yasaklanmış, yasak şirketin yerel bir ofis açmayı kabul etmesiyle kaldırılmıştı.

Dorsey, 2021’de CEO’luğu bırakmıştı ve 2022’de Twitter Elon Musk’a satılmıştı.

Hindistan hükümeti Jack Dorsey’in açıklamalarını sert bir dille reddetti, bu açıklamaların “tamamıyla yalan” olduğunu savundu.

BBC

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster