Ana Sayfa Gündem, Özel Haber, Politika 19 Haziran 2023 829 Görüntüleme

80 yaşındaki yüzde 91 engelli hasta mahpus tahliye edilmiyor

80 Yaşındaki hasta mahpus Abdulalim Kaya, yüzde 91 engelli raporu bulunmasına rağmen tahliye edilmiyor.

Abdulalim Kaya’nın oğlu Feremez Kaya, Siirt’te babalar gününde babasının durumuna ilişkin basın açıklaması düzenleyerek 80 yaşındaki hasta mahpus babasının tahliyesini istedi.

Feremez Kaya, 2008 yılında bir basın açıklaması sonrasında çıkan kargaşada gözaltına alınan ve bu nedenle 12 yıldır cezaevinde bulunan babasının artık yatağa bağlı yaşadığını ve cezaevinde hayatını idame edemediğini aktardı.

Ayrıca Kaya, Batman cezaevinde bulunan babası için Adalet Bakanlığına yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade ederek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a çağrıda bulundu. 

80 Yaşındaki hasta mahpus Abdulalim
Kaya’nın durumuna ilişkin bilgi veren Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak,

” Yakın zamanda iki ağır ameliyat geçirmiş. Sol Böbreği İflas etmiş, prostat-fıtık ameliyatı ve anjiyo olmuş, sol kulağı-%50 duymuyor ve sol gözü %50 görüyor.%93 engelli raporu var.” açıklamasında bulundu.

Uzun süredir cezaevinde bulunan hasta mahkuma demans teşhisi de konuldu.

Ailenin bütün hukuki girişimlerinin sonuçsuz kaldığını aktaran Vezir Parlak, ” Biran önce bu hukuksuzluğuna son verilerek tahliye edilmesi sağlanmalıdır.” diyerek TBMM’ye çağrıda bulundu.

Hasta mahpus Abdulalim Kaya'nın hastane raporları

Image 1 of 2

Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, 80 yaşındaki hasta mahkumun raporları ve teşhislerini Twitter hesabı üzerinden yayınladı.

Haber Merkezi/ RM

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster