Ana Sayfa Gündem, Politika 6 Temmuz 2023 365 Görüntüleme

Kani Xulam, Kürtlerin Lozan’daki hakları için BM’ye yürüyüş düzenliyor

Kürt-Amerikan Bilgi Ağı Başkanı Kani Xulam, 1 Temmuz'da Washington’dan başlattığı  "Onur ve Özgürlük Yürüyüşü"  eylemine 6. gününde devam ediyor

Kürt-Amerikan Bilgi Ağı Başkanı Kani Xulam, Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yılı dolayısıyla, ABD’nin başkenti Washington’dan, Birleşmiş Millerler (BM) Genel Merkezi’nin bulunduğu New York’a “Onur ve Özgürlük Yürüyüşü” (Marching for Honor and Freedom) adıyla uzun bir yürüyüş eylemi başlattı.

Kürt ulusal hakları savucusu olarak  bilinen Kani Xulam, uzun yıllardır Amerika’da Kürtlerin ulusal elçisi olarak kabul görüyor.

K24’e konuşan Xulam, hava koşullarının elverişli olması halinde yürüyüşünü 24 Temmuz’da yani Lozan Antlaşması’nın imzalandığı günün yıldönümünde Birleşmiş Milletler Genel Merkezi önünde tamamlamayı hedeflediğini söyledi.

Kani Xulam, Kürtlere ve Kürdistan’a büyük acılar yaşatan Lozan Antlaşması’na karşı başlattığı “özgürlük yürüyüşü”yle kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmak istediğini belirtiyor.Eyleminin 6. gününde olan Xulam, eyleminin bütün aşamalarını sosyal medya hesabından paylaşıyor. Güzargah bilgileri ve mola verdiği yerleri @AKINinfo Twitter hesabından payaşan Xulam, yürüyüşü boyunca ABD ‘de yaşayan kürtlerin desteğini aldığını da ifade ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster