Ana Sayfa Gündem 12 Temmuz 2023 283 Görüntüleme

Beyninde tümör bulunan hasta mahkumun durumu ağırlaşıyor

Hastanede tedavi görürken tutuklanan ve beyninde tümör bulunan Özge Özbek'in durumu ağırlaşıyor. Ameliyat olması gereken ve "Cezaevinde kalamaz" raporu bulunan mahkum tahliye edilmiyor.

Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Özge Özbek, dün gece saatlerinde tümör kaynaklı yaşadığı denge kaybı nedeniyle kafasını sert bir cisme çarparak hastaneye kaldırıldı. Tetkiklerinin yapıldığı hastane doktorları tarafından ameliyat olması gerektiği teşhisi konulan hasta mahkumun yakınları, infazının ertelenmesi taleplerinin kabul edilmesini bekliyor.

Hasta mahkum Özge Özbek’in eşi Özgür Özbek, ” Özge Özbek ile bugün yaptığımız telefon görüşmesinde dün akşam saatlerinde yaşadığı denge kaybı nedeniyle kafasını sert bir cisme çarparak hastaneye kaldırılıyor. Çekilen Mr ve tomografi sonucunda beyninde kanamanın ve tümör sayılarında ciddi artışların olduğu tespit edilmiştir. Tetkiklerinin yapıldığı hastane doktorları tarafından ameliyat olması gerektiği fakat ameliyatının çok yüksek risk taşıdığı söylenmiştir ” paylaşımında bulundu.

“Cezaevinde Kalamaz” raporu bulunan eşinin İnfazının ertelenmesi talebinin Adlı Tıp Kurumu tarafından reddedildiğini de belirten Özgür Özbek, “Her geçen gün yaşam kalitesini ciddi bir şekilde etkileyen baş ağrıları, nöbetler ve denge kaybı yaşamaktadır. Daha fazla geç olmadan derhal infazın ertelenmesi gerekmekte olup tedavisini tam teşekküllü bir hastanede yapılması gerekmektedir ” paylaşımında bulunarak eşinin tahliyesini istedi.

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi olduğu 22 Kasım 2011 tarihinde “örgüt üyeliği” iddiasıyla hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Özge Özbek, üniversiteyi tamamladıktan sonra Diyarbakır Valiliği’nde Sosyal Hizmetler Uzmanı olarak çalışmaya başladı. Sonraki yıllarda beyninde oluşan tümör nedeniyle 27 Ekim 2020 tarihinde İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde açık beyin ameliyatı geçiren Özbek, ameliyat sonrası hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster