Ana Sayfa Gündem 17 Temmuz 2023 342 Görüntüleme

6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarı davası yine ertelendi

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiasına ilişkin dava, 9 Ekim’e ertelendi.Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, duruşma öncesinde; “Eğitim Bakanı, Aile Sosyal Politikalar Bakanı neredeydi? Yoklardı demiyorum varlardı ve bütün bu meselenin üstünü örttüler. Üstünü örtmek bir yana şimdi de resmen çocuk istismarını, kız çocuklarının okullara gönderilmemesinin ya da hangi okullara gittikleri oranda toplumda bir tür ayrışma ve bir tür dışlama yaratacak zemini yaratmanın peşindeler. Onların dertleri kız çocuklarının okuması falan değil. Onların dertleri bu ülkeyi bir karanlığa sürüklemek” açıklamasını yaptı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi 6 yaşından itibaren ‘imam nikahı’ ile evlendirdiği Kadir İstekli’nin cinsel istismarına maruz kalması nedeniyle açılan davanın 5. duruşması bugün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Yargılamanın ilk duruşmasında, mahkeme heyeti; gizlilik kararı almış ve yayın yasağı getirmişti. Karar çıkması beklenen duruşmada mahkeme, tutuklu sanık Kadir İstekli’nin avukatının istifa etmesi üzerine duruşmayı 9 Ekim’e erteledi.

Kaynak: T24

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster