Ana Sayfa Gündem 21 Temmuz 2023 421 Görüntüleme

DEDAŞ Personelleri 6 ilde iş bıraktı

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 6 ildeki Dicle Elektrik (DEDAŞ) çalışanları bu sabah iş bırakma kararı alarak grev başlattı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin elektrik enerjisi tedarik şirketi Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) çalışanları 6 ilde iş bıraktı. 

Diyarbakır,Şanlıurfa, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt illeri ve ilçelerinde çalışan DEDAŞ işçileri bu sabah gittikleri işyerlerinde sahaya çıkmayarak grev başlattı. 

Sendikaya üye olmak, asgari ücretten daha fazla ücret almak, yol ve yemek ücretlerinin devletin belirlediği ücretlerde iyileştirilmesi, mesai ücretlerinin artışı ve yıpranma payı gibi taleplerinin kabul edilmesi için grev kararı alan elektrik arıza, onarım ve bakım işleri, talepleri kabul edilmezse sahaya çıkmayacaklar belirterek DEDAŞ merkezleri önünde greve başladı.

Tüm birimlerinde iş bırakma kararı alan Diyarbakır ve Şanlıurfa DEDAŞ işçileri, grev için merkezlerine gittiklerinde polisler hazır bulundu. 

Sabah saatlerinde grev başlatan ve iş bırakan işçilerin yöneticileri tutanak tutarak işçilerin grevi sonlandırmaları için tehditlerde bulundu. 

Asgari ücretin bile altında maaş alıyorlar

DEDAŞ bünyesinde çalışan elektrik arıza, onarım ve bakım işlerinin aldıkları 10 bin 410 TL net maaşları asgari ücrete gelen zamlar ile birlikte asgari ücretin altında kaldı. 

Grev yapan işçiler, ” İşçi değiliz sanki köleyiz” diyerek bu duruma tepki gösterdi. 

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “DEDAŞ kendi personeline de köle muamelesi yapıyor” diyerek DEDAŞ işçilerinin taleplerini gündeme getirmişti

Saha personelleri tehlikeli işlerine rağmen yıpranma payı almıyorlar 

İki gün önce Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde elektrik trafosunda çalışma yapıldığı sırada meydana gelen patlamada 2 işçi arkadaşlarının yaralandığını belirten DEDAŞ işçileri, “sahada çalışan personellerin şartlarının iyileştirilmesini gerekiyor, ölümle burun buruna çalışmamıza rağmen yıpranma payı alamıyoruz, kendimiz için değil arkada bıraktığımız çocuklarımız için emeğimizin karşılığını istiyoruz” dedi. 

DEDAŞ işçileri, grevi sonlandırmak için taleplerini ise şöyle sıraladı ; 

  • -Sendikaya üye olmak
  • -Asgari ücret+80 net ücret
  • -Yol ve yemek ücretlerinin devletin belirlediği ücret
  • -Gece vardiyası %15 ek ücret
  • -Ekip şefi farkı
  • -6 ayda 1 maaş ikramiyesi
  • -Şoförlük için ek ücret
  • -Banka promosyonu
  • -Ramazan ve Kurban bayramı promosyonu
  • -Mesai ücret artışı ve resmi tatil ücreti
  • -Okul, evlilik, doğum ve yakıt yardımı
  • -Saha personeli yıpranma ek ücreti

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster