Ana Sayfa Gündem, Özel Haber, Video Galeri 21.07.2023 459 Görüntüleme

Sezgin Tanrıkulu: DEDAŞ halkada çalışanlarına da işkence ediyor

Rojan MAMO

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) işçilerinin, özlük hakları ve maaş zammı için Diyarbakır’da başlattıkları greve CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu destek ziyaretinde bulundu. 

Grevdeki DEDAŞ işçilerini, Diyarbakır DEDAŞ binası önünde ziyaret eden  Sezgin Tanrıkulu, “Diyarbakır seninle gurur duyuyor” sloganları ile karşılandı.

Binanın girişindeki basamaklara çıkarak konuşma yapan Tanrıkulu konuşmasına ” bende sizinle gurur duyuyorum” diyerek başladı.

Tanrıkulu, burada 12 Eylül döneminde insanlara elektrikli işkenceler yapılıyordu, yıllar geçti ama işkence devam ediyor. “DEDAŞ bugün hem halkına hemde çalışanlarına işkence ediyor” dedi.

DEDAŞ’ın çalışanlarına mobbing uygulandığını ve bunun en büyük sebebinin sendikalaşmaya izin verilmemesi olduğunu savunan Tanrıkulu, “12 talebiniz var tümü insani ve olması gereken taleplerdir” dedi.

Salı günü TBMM’de grup toplantısı sonrası basın açıklaması yaparak olayı meclis gündemine getireceğini de söyleyen Tanrıkulu, “Asıl mesele elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesidir. Elektrik hizmeti su gibi,ekmek gibi en temel insani ihtiyaçlardandır.Bir kamu hizmetidir, bir kamu hizmetinin özelleştirilmemesi lazım, DEDAŞ sizlerin emeği üzerinden zenginleşemez, bir kamu hizmetinde kar olmaz. Biz iktidara kamulaştıracaktık ” ifadelerini kullandı.

Sezgin Tanrıkulu, konuşmasını tamamladığı sırada grevdeki bir işçi yanına gelerek kulağına bir şeyler fısıldadı. Ardından tekrar basamaklara çıkan Tanrıkulu, ” Avukatım, Diyarbakır Baro Başkanlığı ve sendika avukatlığı yaptım. Burada işverene sesleniyorum bu iş arkadaşlarınız haklarını aradıkları için; bir tehdit etmeyin, iki iş akitleri feshi konusunda adım atmayın. Karşınızda Diyarbakır Barosunu ve bizleri bulursunuz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. İşçiler tokalaşan Tanrıkulu alandan ayrıldı. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster