Ana Sayfa Gündem, Politika 9 Ağustos 2023 191 Görüntüleme

Gültan Kışanak ablasını son yolculuğuna uğurladı

Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürt siyasetçi Gültan Kışanak, uçakla getirildiği Elazığ’da yaşamını yitiren ablası Zeynep Özer’i son yolculuğuna uğurladı. 
 
Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, böbrek yetmezliğinden dolayı gördüğü tedavi sırasında yaşamını yitiren ablası Zeynep Özer’in cenaze törenine katılmak için Elazığ’a getirildi. Kandıra’dan uçakla getirilen Gültan Kışanak, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Ehli Beyt Cemevi’nde gerçekleştirilen cenaze törenine katıldı. Kışanak, burada taziye dileklerini kabul etti. Törene Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Yeşil Sol Parti Amed İl Eş Sözcüsü Pınar Sakık Tekin, HDP’li Alican Önlü, Çağlar Demirel, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve çok sayıda kişi katıldı. 
Cenaze merasiminin ardından Zeynep Özer’in naaşı Elazığ Merkez ilçesine bağlı Sünköy’ünde toprağa verildi. Gültan Kışanak, buradaki törene de katıldı. Mezarlık başında yapılan törene, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da katıldı. Burada da dualar okunduktan sonra Kışanak, ablasının mezarına şal bağlayarak, son yolculuğuna uğurladı. 
 
Kışanak, daha sonra annesi, babası ve diğer aile büyüklerinin mezarlarını ziyaret etti. Koca Seyit Türbesi’ni de ziyaret eden Kışanak, sonrasında taziyeleri kabul etti. Kışanak, taziye kabullerinden sonra saat 16.00’da Kandıra F Tipi Cezaevi’ne uçakla geri götürülecek. 
 
MA

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster