Ana Sayfa Gündem 18 Ağustos 2023 182 Görüntüleme

Cezası biten epilepsi hastası tahliye edilmiyor

Gaziantep H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan epilepsi hastası Mehmet Hüseyin Öz’ün infazı; “iyi halli” ve “Kapalı ceza infaz kurumundan çıkış sonrası için gerçekçi planlara sahip olmadığı” gerekçeleriyle 3 ay ertelendi. 
 
Mehmet Hüseyin Öz (34). Gaziantep (Dilok) Şahinbey ilçesi Beydilli Mahallesi’nde 13 Mart 2018 tarihinde “canlı bomba” olduğu iddiası ile gözaltına alınmıştı, 26 Mart 2018 tarihinde “Örgüt üyesi olma” iddiası ile tutuklanarak Gaziantep H Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.
 
Gaziantep 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamalar sonucundan 17 Ocak 2019 tarihinde 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
25 Mayıs 2023 tarihinde tahliye olması gereken günde 6-7 defa epilepsi nöbeti geçiren aynı zamanda böbrek yetmezliği hastası olan Mehmet Hüseyin Öz’ün infazı “iyi halli olmadığı” gerekçesi ile 3 ay ertelendi. 
 
Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu infazın ertelemesi kararının gerekçesini  “Kapalı ceza infaz kurumundan çıkış sonrası için gerçekçi planlara sahip olmadığı, tekrar suç işleme potansiyelinin çok yüksek olduğu ve bu aşamada toplumla bütünleşmeye hazır olduğuna dair olumlu izlenim edinilemediği. Hükümlünün örgütten ayrıldığının, aynı suçtan cezaevinde bulunan kişilerle ortak hareket ettiğinin, örgütten ayrılmadığı için haklarına ilişkin davranışların da örgütün istediği gibi şekillendiğinin, insanlarla iletişim kurma noktasında sıkıntı yaşayacağının, ancak örgütten ayrıldığına dair dilekçe vermediği için örgütsel kimliğini halen koruduğunun değerlendirildiğinin belirtildiği, bununla birlikte hükümlünün cezaevinden bulunduğu süreler içerisinden dört defa disiplin cezası aldığı.” şeklinde açıkladı.
 
İtirazı ret edildi 
 
Mehmet Hüseyin Öz, avukatı aracılığıyla İdare ve Gözlem Kurulu’nun vermiş olduğu 3 ay infaz erteleme kararına itiraz etti. Antep 2’nci İnfaz Hakimliği yapılan itirazı kurulun gerekçelerini dayanak göstererek ret etti. İdare ve Gözlem Kurulu 25 Ağustos 2023 tarihinde bir kez daha bir araya gelerek Öz’ün koşullu salıverilmesi durumunu değerlendirecek.
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster