Ana Sayfa Gündem 22 Ağustos 2023 163 Görüntüleme

Getir 2.500 kişinin işçinin son verecek

Hızlı teslimat devi Getir, küresel olarak yeniden yapılanmaya giderek faaliyet gösterdiği beş ülkede 2 bin 500 işe son vereceğini açıkladı.
Hızlı teslimat devi Getir, küresel olarak yeniden yapılanmaya giderek faaliyet gösterdiği beş ülkede 2 bin 500 işe son vereceğini açıkladı. Bu Getir’in toplam işgücünün yüzde 10,9’una denk geliyor.
 
“Getir ekosisteminde, kuryeler, depo görevlileri ve ofis çalışanları dahil olmak üzere 5 ülkede yaklaşık 23 bin çalışan bulunuyor” ifadesinin yer aldığı açıklamada 2 bin 500 çalışanın işine o ülkenin yasalarına uyum içinde son verileceği aktarıldı.
 
Getir bu yaz İspanya, İtalya, Portekiz ve Fransa pazarındaki varlığını sonlandırdığını duyurmuştu.
Şirket Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’de faaliyetlerine devam edeceğini de duyurdu.

Getir, BBC Türkçe’ye gönderdiği yazılı açıklamada “29 Haziran 2023 tarihinde İspanya’da toplu işten çıkarma prosedürünü başlattığımızı çalışanlarımızın yasal temsilcilerine ilettik” demişti.

İspanya’da İngiliz teslimat devi Deliveroo’nun piyasadan çekilmesinin ardından Getir’in rakipleri Glovo, Just Eat ve Uber Eats pazar paylarını artırmış, Getir ise geride kalmıştı.

BBC Türkçe

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster