Ana Sayfa Politika 23 Ağustos 2023 180 Görüntüleme

DBP ve Yeşil Sol Parti Heyeti trafik kazasında yaşamını yitiren Barış Annelerinin taziyesine katıldı

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, yaşamını yitiren Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik ve oğlunun Hakkari'deki taziyesine katıldı.

Hakkari- Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar beraberindeki heyetle, dün trafik kazasında yaşamını yitiren Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik ile Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik için Güvenli(Şahê) köyünde kurulan taziyeyi ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz “Bugün acımız büyük ama nefretimiz çok daha büyük” ifadelerini kullandı.

Aydeniz, “Onurlu Kürt halkının başı sağ olsun. Bu trafik kazası da Türk Devleti’nin yürüttüğü politikanın sonucudur. Kürt halkı ve anneleri Kurdistan’ın geleceği, onurlu bir barış ve birlik için yıllardır mücadele veriyor. Beyaz tülbentleriyle sokaklarda, mahallerde barışı savundular ve mücadeleyi sürdürdüler. Bizde onlara söz veriyoruz o beyaz tülbentleri her zaman göklere yükselteceğiz. Bugün acımız büyük ama nefretimiz çok daha büyük. Bu mücadele sonuç alıncaya kadar izlerinde yürümeye devam edeceğiz” diye belirtti. 

Konuşmanın ardından heyet, Barış Anneleri ile birlikte mezarlık ziyaretinde bulundu. Burada konuşan Barış Anneleri Van Meclisi üyesi Zekiye Kaya, “Ömrünün sonuna kadar barışı savunan bir barış annesini dün kaybettik. Yıllardır bu anneler barışı, adaleti savunmak için mücadele ettiler. Bunlar Kurdistan şehitleridir. Bizlerde sonuna kadar mücadeleyi savunacağız. Dilerim tez zamanda barış bu ülkeye gelir, bizde bu mezar taşının başına gelir barışı ilmek ilmek işlediğimizi söyleriz.” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster