Ana Sayfa Gündem 23 Ağustos 2023 170 Görüntüleme

Çanakkale’de yangın nedeniyle 11 köy tahliye edildi

Çanakkale'de çıkan orman yangınları sürüyor. Orman yangınları kapsamında 11 köy boşaltıldı. Vatandaşlar yurtlara yerleştirildi.

Haber Merkezi- Çanakkale’de çıkan orman yangınına yoğun müdahale devam ediyor. Orman yangınları kapsamında 11 köy boşaltıldı. Çanakkale Boğazı çift taraflı gemi trafiğine kapatılırken yangından etkilenen vatandaşlar tahliye edilerek KYK yurtlarına yerleştirildi. 

Çanakkale Valiliği, tarafından yapılan açıklamada “Aşağıokçular Köyü Salavat ve Andıktaşı Mahalleleri, Elmacık köyü ve bağlısı Değirmendere Mahallesi ile Çiftlikdere Köyü tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir edilecektir” denildi.

Demirören Haber Ajansı’na göre yangından etkilenen Sarıcaeli köyündeki yaşlı bakım evi ekipler tarafından boşaltıldı. Merkezde kalan 72 kişi tahliye edilerek Terzioğlu Kredi Yurtlar Kurumu Misafirhanesi’ne yerleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sabah saatlerinde yaptığı basın açıklamasında havadan müdahale araçlarının su almaya devam ettiğini ve risk oluşturmaması amacıyla Çanakkale Boğazı’nın çift yönlü olarak gemi trafiğine kapalı olduğunu duyurdu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster