Ana Sayfa Gündem 20 Eylül 2023 202 Görüntüleme

Musa Anter, 31 yıl önce katledildiği yerde anıldı

Kürt yazar ve gazeteci Musa Anter, Diyarbakır’da 31 yıl önce katledildiği yerde karanfiller bırakılarak anıldı.

Kürt yazar ve gazeteci Musa Anter, 20 Eylül 1992’de öldürüldüğü Seyrantepe semti 442. sokakta anıldı. 

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) tarafından düzenlenen anmaya Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, gazeteci Hüseyin Aykol, DFG Eş Başkanı Serdar Altan, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) Sözcüsü Roza Metina, Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Abbas Şahin, Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Ceylan Akça Cupolo ile Mehmet Kamaç, görevden alınan ve yerine kayyım atanan Bismil Belediyesi Eş Başkanı Orhan Ayaz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre anmada konuşan gazeteci Hüseyin Akyol, şunları söyledi:

“Birçok gazete çıkardık hâlâ devam eden yayın yapan televizyonlarımız var. Bıraktığın bayrağı her gün daha yükseğe çıkarıyoruz. Gerçek haber devlet aklını hep zora soktu. Arkadaşlarımız bugün bu yüzden tutuklanıyor ve cezaevine gönderiliyor. Uyduruk gerekçelerle arkadaşlarımız içeride. Çok azı bugün sahada çalışıyor. Bize katılan genç muhabir arkadaşlarımızla bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Haberlerimizi yapıyoruz ve yapacağız. Musa Anter’in bize devrettiği bayrağı yere düşürmüyoruz hatta daha yükseğe çıkarıyoruz.” 

Musa Anter’in oğlu Dicle Anter ise, “Musa Anter’in vasiyeti de ‘Kürt gençleri rahat olsun’ idi. Apê Musa’nın küçük generalleri bugün büyük mücadele veriyor. Baba rahat uyu. Küçük generallerin çalışıyor bugün, emek veriyor” diye konuştu.

Musa Anter için saat 16.00’da Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Sitîlîlê Mahallesi’ndeki mezarı başında da anma töreni düzenlenecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster