Ana Sayfa Özel Haber 2 Aralık 2023 616 Görüntüleme

KESK Diyarbakır mitinginde Zazaca vurgusu

KESK’in Diyarbakır'da düzenlediği “Emekten yana demokratik halk bütçesi istiyoruz” mitinginde Zazaca pankartlar ve konuşmalar dikkat çekti.

Rojan MAMO

DİYARBAKIR – Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK), Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda “Emekten yana demokratik halk bütçesi istiyoruz” sloganı ile düzenlediği bölge mitinginde asılan pankartlar dikkat çekti.

Türkçe “Kayyum irade gaspıdır”, Kürtçe “Sermaye rê nê Sari rê budçe”, “Jin, Jiyan Azadî”, “Para Gelen Bila Neçe Şeran” pankartlarının asıldığı mitingde Zazaca “Şar veyşan o ê kala îtîbarî kenê” (Millet açtır o itibardan söz ediyor) yazılı pankartta asıldı.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, TTB Amed Şube Eşbaşkanı Elif Turan ve HEDEP Milletvekili Adalet Kaya’nın konuşma yaptığı mitingde, Miting Tertip Komitesi adına söz alan Amed Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Serhat Kılıç konuşmasının büyük bir bölümünü Zazaca olarak yaptı.

Diyarbakır ve çevre illerden yüzlerce kişinin katılım gösterdiği miting konuşmacıların ardından sahneye çıkan Kasım Taşdoğan’nın konseri ile son buldu.  

Zazaca “Şar veyşan o ê kala îtîbarî kenê” pankarttı

Image 1 of 12

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster