Ana Sayfa Özel Haber 5 Mart 2024 146 Görüntüleme

Bitcoin’de rekor yükseliş son 2 yılın zirvesine çıktı

Özel Haber– Kripto para Bitcoin Salı günü  68 bin 600 dolar seviyesine yükselerek son 2 yılın zirvesini gördü. Bu yıl yüzde 50 değer kazanan Bitcoin, Kasım 2021’de 68 bin 999 dolar ile rekor kırmıştı. Bitcoin’in yükselişi devam ederse bu rekoru tekrar aşacağı tahmin ediliyor. 

Birçok finans uzmanı Bitcoin’deki bu ani yükselişi ABD merkezli yatırım bankalarına bağlıyor. Balina olarak ifade edilen büyük yatırımcıların kurdaki varlıklarını Bitcon’e yatırmasının yükselişte büyük bir payı olduğu aktarılıyor. 

Grayscale, BlackRock ve Fidelity gibi yatırım bankalarının fiyatında yüksek dalgalanmalar görülen bu dijital varlığa milyarlarca dolar yatırım yaptıkları iddia ediliyor. 

Bitcoin’in yükselişinin ardında ne var ?

Bitcoin yükselme ve hala değerini korumasının ardından bir çok neden sıralansa da iki neden uzmanlar arasında çok ağır geliyor. bunların ilki  Bitcoin’in arzı sınırlı olmasıdır.  Bitcoin sadece 21 milyon adet üretilecek şekilde kurgulandı. Bu da Bitcoin’i kıt bir varlık haline getiriyor. 19 milyon Bitcoinin üretildiği aktarılıyor. Zamanla arzın azalması, Bitcoin’in fiyatını yukarı yönlü etkiliyor.

İkinci önemli bir neden ise takip edilemiyor olması ve Uluslararası dolaşımda kolaylık sağlaması. Bankaların ülke politikalarına göre hareket etmesi dövizlerin dolaşımını zorluyor. Ülkelerin para politikalarını devre dışı bırakan bu kripto para sistemi ambargoları, yasal istisnaları aşarak kolaylık bir ülkeden diğerine taşınabiliyor. Aynı zamanda dijital varlık olması sebebiyle gizlilikle alışveriş yapılmasını sağlıyor. Buda illegal ticaretlerde açığa çıkmamak ve varlıklarına el koyulmasını önlemek için sıklıkla kullanılıyor. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster