Ana Sayfa Gündem 15 Aralık 2023 248 Görüntüleme

KESK’ten Özak işçilerine destek açıklaması

Atilla YÜCEAK 

Kocaeli-Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK)  Kocaeli Şubesi, grevde olan Özak Tekstil işçilerine destek olmak için Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması düzenledi.

Akşam saatlerinde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda siyasi parti ve sendika temsilcisi katıldı.

Basın açıklaması metnini KESK Dönem sözcüsü Yeliz Yılmaz Kastarlıoğlu okudu. 

KESK olarak Kocaeli halkıyla birlikte Özak işçilerinin yanında olduklarını aktaran Kastarlıoğlu, “Urfa’da bulunan Özak Tekstil İşçileri, üyesi oldukları sarı sendika olan Öz-İplik İş’ten hiçbir haklarını aramadıkları, üyelerine sahip çıkmadıkları, işveren temsilcisi gibi davranarak işçiler üzerinde baskı kurdukları, kadın işçilere mobbing uyguladıkları, baskı ve mobbinge karşı çıkan bir işçinin işveren ve sendika işbirliğiyle işten atılması sonrası “Susarsak sıra bize de gelecek” diyerek, 700 İşçisinin önce 500’ü daha sonra da tamamı patron işbirlikçisi sarı sendika Öz-İplik İş sendikasından istifa ederek Birtek-Sen Sendikasına üye oldular. Anayasal hak olan sendika seçme özgürlüğünü kullandıklarını aktaran işçiler 18 gündür yılmıyor, mücadele ediyor. Talepleri, sendika seçme hakkına saygı duyulması, direnişte geçen sürede uğradıkları maddi zararların karşılanmasıdır. Bu taleplere karşılık işçiler her türlü baskı ve şiddete maruz kalmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Kocaeli’deki İşçi ve emekçileri Özak işçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz

KESK Dönem Sözcüsü Kastarlıoğlu, “İşçiler tüm olumsuzluklara rağmen birliğini korumakta ve direnmeye devam etmektedir. Biz de KESK Kocaeli şubeler platformu olarak; Özak işçilerinin bu kararlı mücadelesini emek kenti Kocaeli’den selamlıyoruz” dedi. 

Özak işçisinin kazanımının tüm işçilerin kazanımı olacağını akataran Kastarlıoğlu, “Kocael’ili işçi ve emekçileri bu mücadeleye sahip çıkmaya, Özak işçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster