Ana Sayfa Politika 18 Aralık 2023 1051 Görüntüleme

Hatimoğulları, KHK Kocaeli Platformu üyeleriyle ile görüştü

Atilla YÜCEAK 

Kocaeli- Halkların Eşitlik Ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DEM Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu KHK Kocaeli Platformu üyeleriyle biraraya geldi.

İzmit Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan görüşmede, KHK’lıların sorunları, cezaevlerindeki hak ihllaleri, AİHM kararlarının uygulanmaması ve hasta mahpusların durumu konuşuldu.

Hasta mahpusların sorunu çözülmeden ortada duruyor 

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini ilişkin bilgi veren KHK Kocaeli Platformu Sözcüsü Doç. Dr. Arif Yılmazoğlu, “Cezaevlerinde aşırı kalabalık koğuşlar var, sağlığa erişim güçlüğü yaşanıyor. Hasta mahpuslar kelepçeli muayene ediliyor. Cezaevi revirlerinde yeterli sağlık personeli ve doktor bulunmuyor” dedi. 

Büyük bir sorun olan ve kamuoyunun vicdanını da rahatsız eden hasta mahkumların yaşamış oldukları sorunlar çözüm üretmeden ortada durduğunu ifade eden Yılmazoğlu, “Teşhis ve tedavi yapılmadan adeta işkence edilerek cezaevlerinde ölüme terk edilen ve hayatını kaybeden mahpuslar var” dedi.

Siyasi partiler AİHM kararlarını uygulamada ısrar etmeli

AHİM’in verdiği ihlal kararlarının uygulanmadığı ve her nedense hiç bir partinin de bunun üzerine gitmediğini dile getiren platform üyeleri uygulamaya bir an önce geçilmesi için diğer partilere de çağrı yaparak ortak hareket edilmesi gerektiğini aktardı. 

KHK Kocaeli Platform sözcüsü Yılmazoğlu’nun ve platform üyelerinin aktardıklarını not alarak dinleyen Hatimoğulları, “Bir çok yöneticimiz ile birlikte Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’da bir KHK’lı dolayısıyla aynı kaderi paylaşıyoruz” dedi. 

Hatimoğulları, KHK’lıların sorunlarını yakından takip ettiklerini, KHK’lıların OHAL/KHK zulmüne karşı yürütmüş oldukları hak mücadelesinde yanlarında olmaya devam edeceklerini aktardı.(Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster