Ana Sayfa Politika 20 Aralık 2023 336 Görüntüleme

Açlık grevindeki mahpus için meclise başvuru yapıldı

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, açlık grevindeki mahpus Hüseyin Karaoğlan ile ilgili Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, açlık grevindeki mahpus Hüseyin Karaoğlan ile ilgili Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvurdu.

Komisyonuna yapılan başvuru dilekçesinde Ankara’daki Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan Hüseyin Karaoğlan,’ın tek kişilik hücrede tutulması nedeniyle, 11 Eylül’de açlık grevine başladığını ve Hüseyin Karaoğlan’ın yaşadığı hak ihlallerinin araştırılması, taleplerinin dinlenmesi, yaşam hakkı ihlalinin oluşması adına girişimlerde bulunulması amacıyla TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonunun acil olarak ilgili makamlardan bilgi talep etmesini ve vekillerden oluşan bir heyetin yerinde inceleme yapması için cezaevine gitmesini talep edildi. 

Durumu ciddileşince itirafçı ile aynı koğuşa yerleştirildi 

Açlık grevi nedeniyle 70 kilodan 45 kiloya düşen Hüseyin Karaoğlan, sağlık durumu ciddileşince tek kişilik hücreden alınarak itirafçı olduğu belirtilen bir kişiyle aynı hücreye konulduğu aktarılan başvuruda, “Kardeşinin tarafıma ilettiği bilgilere göre geçtiğimiz aylarda havalandırma dönüşü cezaevi personeli tarafından saldırıya uğrayan Hüseyin Karaoğlan’ın sağlık durumu her geçen gün kötüye gitmektedir. Ağzında yaralar çıkan ve konuşma güçlüğü çekmeye başlayan Hüseyin Karaoğlan’ın tek isteği arkadaşlarının olduğu bir koğuşa gönderilmektir. Bu talebinin karşılanması durumunda açlık grevini sonlandıracağını yakınlarına bildirmiştir” ifadeleri yer aldı. (Bianet) 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster