Ana Sayfa Politika, Video Galeri 25.01.2024 140 Görüntüleme

Sezgin Tanrıkulu: Siyasal ortaklığınız yoksa kayyumların bu yolsuzluklarına ses çıkarırdınız

DEM Parti’nin Diyarbakır’da taşınmaz malların belediyeler tarafından devredilmesi ile ilgili önergesinde söz alan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Bakın, eğer siyasal ortaklığınız yoksa kayyumların bu yolsuzluklarına ses çıkarırdınız ama siyasal ortaklığınız var ve buradaki Milletvekillerini tenzih ederim ve siyasetçilerin de o yerel rantlara ortaklığı var” ifadelerini kullandı. 

Sözlerine Uğur Mumcu ve Diyarbakır’da katledilen Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ı anarak başlayan Sezgin Tanrıkulu “Kayyum uygulamalarını burada çok tartıştık, halkın iradesine bir darbe olduğunu ifade ettik ama şimdi memleketim Diyarbakır’dan Milletvekiliyim, bütün bu çarpıklıkları ve talanları yerinde görme fırsatım bir kez daha oldu” dedi. 

Üç başlıkta büyük talan var, hangi savcı soruşturma başlatmaya cesaret edebilir

Yapılan bu talanın Adalet ve Kalkın Partisi’nin idari pratiğine dönüştüğü için ses çıkmadığını ifade eden Tanrıkulu, “Üç başlıkta büyük talan var birisi taşınmazların satımı, diğeri imar uygulamaları yani imara açılan yerler ve imar değişiklikleri, üçüncüsü ise özellikle mal ve hizmet alımları yönünde kayyumların yaptığı icraatlar tamamen yolsuzca. Burada bir belediye başkanı hemşerimiz de var, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önceki gün askıya çıkardığı bir ilanı göstereceğim size. Bakın, arkadaşlar, burada yol var, arada yol var, imar uygulaması, daha askıdan inmeden yol ortadan kaybolmuş ve sonuçta milyonlarca lira değerindeki bir rant daha askıdayken bu mülk sahibine kazandırılmış. Şimdi, kayyum kim? Kaymakam. Kayyum kim? Vali. Sizlere soruyorum: Hangi Cumhuriyet Savcısı bunlar hakkında bir soruşturma başlatmaya cesaret edebilir, hangisi? Bakın, inanın, milyonlarca lira değerinde rant var, satılan taşınmazlar… Şimdi, önümüzde seçim var, Diyarbakır Yenişehir Kaymakamına daha yeni ödül verdiniz. Seçimler nedeniyle alınan mal ve hizmetler var. Bana bizzat belediyeden bildirilen öyle mal ve hizmet alımı olmuş ki ama teslim alınmayan… Diyarbakır’ın ve bütün bölgedeki kayyum idaresindeki belediyelerin kamu malları gani gani talan ediliyor. Kimin kontrolünde? Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kontrolünde” ifadelerini kullandı. 

Kayyumların bu yolsuzluklarında siyasal ortaklığınız var

Tanrıkulu,”Siyasal ortaklığınız yoksa kayyumların bu yolsuzluklarına ses çıkarırdınız ama siyasal ortaklığınız var ve -buradaki Milletvekillerini tenzih ederim- siyasetçilerin de o yerel rantlara ortaklığı var. Bize nasıl geliyor bütün bunlar? Halen belediyede çalışan namuslu, vicdanlı yerel memurlar var, o vasıtayla bize geliyor.
İkincisi, bu ranttan payını almayanlar bize bildiriyorlar ama belediye meclisi olsa, ilçe belediye meclisi olsa, büyükşehir belediye meclisi olsa bütün bunlar şeffaf olacak, denetlenecek, en azından ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesinde imar komisyonundan geçecek ama sadece tek kaymakam, tek vali buna bir imza atıyor. Soruşturabiliyor musunuz? Hayır. Böyle bir talan düzeni var, bu düzen sizi yıkacak onu size söyleyeyim ve bölge halkı sizi bir kez daha sandığa mahkum edecek” dedi. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster