Ana Sayfa Gündem 28 Ocak 2024 111 Görüntüleme

İstanbul’da kilise saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Sarıyer’de Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Santa Maria Katolik Kilisesine silahlı saldırı düzenlendi. Pazar Ayini sırasında gerçekleşen saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, maskeli iki kişinin bugün İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’ne gerçekleştirdiği silahlı saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyla ilgi geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü ve saldırganların yakalanması için çalışmaların başladığını söyledi.

İstanbul Valisi Davut Gül, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, “52 yaşında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Polisimizin savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok, tek bir kişiye saldırı olmuş. İçeri girilmiş ve vefat eden kişiye saldırıda bulunulmuş. İçişleri Bakanlığımızın açıklaması olayın çerçevesini çiziyor. Paylaşılan diğer bilgilere itibar etmeyelim. Olay çok yeni. Herkes görevini yapıyor. Failler yakalanıp yargılanacak.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster