Ana Sayfa Gündem 5 Şubat 2024 196 Görüntüleme

Diyarbakır’da saat 04:17’de 6 Şubat Depremi anması

Diyarbakır’da 414 kişinin yaşamını yitirdiği ve 902 kişinin yaralandığı 6 Şubat Depremi’nin yıl dönümü nedeniyle Depremin gerçekleştiği saat olan 04.17’de yaşamını yitiren insanlar için Diyar Galeria önünde anma etkinliği düzenlenecek. 

Diyarbakır’ın merkezinde bulunan Diyar Galeria, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde büyük bir felaket yaşamıştı. Bu deprem, galeri içerisinde bulunan bir bloğun yıkılmasına ve 89 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Aradan geçen bir yılın ardından, Diyar Galeria sakinleri kaybettikleri yakınlarını anmak için 6 Şubat gecesi saat 04.17 burada toplanarak karanfiller bırakacak.  

Sivil Toplum ve Meslek Örgütü temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek anma etkinliği basın açıklamasının ardından sonlandırılacak. 

Türkiye Barolar Birliği, 12.30’da Depremde yitirdiğimiz avukatları anmak için TBB Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımı ile depremden etkilenen tüm kentlerde eş zamanlı olarak Adliye Sarayları önünde basın açıklaması gerçekleştirilecektir. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster