Ana Sayfa Gündem 13 Şubat 2024 123 Görüntüleme

İzmir’de 6 gazeteci gözaltına alındı

İzmir’de gerçekleştirilen ev baskınlarında 6 gazeteci gözaltına alındı.

İzmir polisi sabah erken saatlerde bazı gazetecilerin evlerine baskın düzenledi. Mezopotamya Ajansı muhabiri Semra Turan, Delal Akyüz ve Tolga Güney ile Jinnews muhabiri Melike Aydın, Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) basın çalışanı Fatma Funda Akbulut’un gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı işlemleri için TEM şubeye götürülen gazetecilerin işlemleri sürüyor.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) gözaltına alınan gazetecilere hukuki destek sağlayarak avukatlıklarını üstleneceğini açıkladı. 

DFG: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), “Suç işlemekten vazgeçin ve arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın” başlığıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada, ” Dosyada kısıtlılık kararı olduğu için gazetecilerin neden gözaltına alındığını bilmiyoruz. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, arkadaşlarımız gazetecilik yaptığı için bu muameleye maruz kalmıştır. Bu son operasyondan da anlaşılacağı üzere gazetecilere dönük baskılar artırılarak devam ettirilmek isteniyor. Halka haber ulaştırmakla yükümlü gazeteciler susturulmak isteniyor. Amaç toplumda hakikati haykıran, ses yükselten, yazan, çizen, anlatan insanları etkisizleştirmek ve toplumu karanlığa gömmektir. Ancak gerçekleri anlatan gazeteciler bu tarz yönelimlerle durdurulamaz, onurlu gazeteciler hakikat peşinde koşmaya devam edecektir.

Bilinmeli ki; #GazetecilikSuçDeğildir! Suç işleyen bu şekilde pervasızca yönelimde bulunanlardır. Suç işlemekten vazgeçin ve arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. #GazetecilereÖzgürlük ” ifadeleri yer aldı. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster