Ana Sayfa Gündem 29 Şubat 2024 71 Görüntüleme

Gazeteci Dicle Müftüoğlu tahliye edildi

Yaklaşık 300 gündür tutuklu bulunan gazeteci Dicle Müftüoğlu, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt yöneticiliği” iddiasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması tahliye edildi. 

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Dicle Müftüoğlu’nun tutuklu yargılandığı dava başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında 29 Nisan 2023’te evine yapılan baskınla  gözaltına alınan ve 3 Mayıs Dünya Gazeteciler Günü’nde çıkarıldığı mahkemece “örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklanan Müftüoğlu, hakkında Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt yöneticiliği” iddiasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması bugün görüldü. Müftüoğlu, duruşmaya Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. 

Duruşmada Gazeteci Dicle Müftüoğlu’nun tahliyesine karar verildi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster