Ana Sayfa Gündem 17 Mart 2024 97 Görüntüleme

Trump: “Ben kazanmazsam ülke kasap dükkânı haline gelecek”

ABD’de kasım ayında yapılacak Başkanlı seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan eski Başkan Donald Trump, Demokratların adayı Joe Biden’a karşı seçilmemesi halinde oylamanın ABD ekonomisi bakımından “kasaplık” hale geleceğini söyledi.

Donald Trump, Cumhuriyetçilerin adaylığını garantiledikten dört gün sonra Ohio eyaletinin Vandalia kentinde düzenlenen bir parti mitinginde, tıpkı Demokrat kampta Başkan Joe Biden’ın yaptığı gibi, izleyicilerine “5 Kasım ülkemiz tarihindeki en önemli tarih olacak” güvencesini verdi.

Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerindeki zaferini “şimdiye kadarki en hızlı zafer” olarak nitelendiren Trump, bunun aynı zamanda 2020 seçimlerinin rövanşı için yedi aydan fazla bir süre beklemek anlamına geldiğini kaydetti. Trump, “Ülkeyi yöneten ve onu yıkıma götüren beceriksiz insanlar olduğunda bu bir sonsuzluktur anlamına gelir” dedi.

Çinlilerin Meksika’da araba üretip Amerikalılara satma planlarını eleştiren Trump, “fabrikadan çıkan her arabaya yüzde 100 gümrük vergisi uygulamak” istediğini söyledi.

Donald Trump, yeniden seçilmesi halinde ABD otomobil endüstrisine yönelik tehditlerin “Amerika’nın endişelerinin en küçüğü” olacağını savundu ve “Ben seçilirsem bu arabalar pazarlanamaz hale gelecek” diye ekledi.

“Eğer seçilmezsem, bütün ülke kasap dükkânı olacak” diyen Donald Trump, bu varsayımıyla ekonomik durumun kötüye gideceğini ima etti.

Başkan Joe Biden’ın kampanya ekibi, sosyal ağlarda geniş yorum alan bu muğlak sözlere, Donald Trump’ı 2020 başkanlık seçimlerinin “kaybedeni” olarak nitelendirdi ve “siyasi şiddet tehditlerini iki katına çıkardığı” bildiren bir açıklamayla tepki gösterdi.

Joe Biden’ın ekibi, 2021’de Donald Trump destekçileri tarafından Kongre Binasına yapılan saldırıya atıfta bulunarak, “Bir 6 Ocak daha istiyor. Ancak Amerikalılar kasım ayında ona bir seçim yenilgisi daha tattıracaklar çünkü onun aşırıcılığını, şiddete olan düşkünlüğünü ve intikam hırsını reddetmeye devam ediyorlar” dedi.

Biden: “Özgürlük fırtınaya kapıldı”

Joe Biden, daha sonra Washington’daki bir akşam yemeğinde doğrudan konuştu ve burada da “tarihte eşi benzeri görülmemiş bir an” konusunda uyarıda bulundu.

Biden, “Özgürlük saldırı altında (…) 2020 seçimleriyle ilgili yalanlar, onu baltalamaya ve 6 Ocak’taki isyana katılmaya yönelik komplo, İç Savaş’tan bu yana demokrasimize yönelik en büyük tehdittir. 2020’de başarısız oldular ama (…) tehdit devam ediyor” dedi.

Biden ayrıca, yaşıyla ilgili endişeleri de esprili bir şekilde bir kenara itti. “Adaylardan biri çok yaşlı ve zihinsel olarak başkan olmaya uygun değil. Diğeri ise benim!” diye konuştu.

Joe Biden’ın 81, Donald Trump’ın 77 yaşında olması, Beyaz Saray için yarışanların zindelikleri ve bilişsel yeteneklerine yönelik karşılıklı saldırılarla hırçınlaşan seçim kampanyanın ana konusu olmaya devam ediyor. (AJANS BİZİM)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster