Ana Sayfa Özel Haber 21 Mart 2024 113 Görüntüleme

Leyla Zana 8 yıl sonra Newroz’da konuştu: Allah değiliz biz kendi kaderimizi yazıyoruz

Rojan MAMO
 
2016 yılında siyaseti bırakma kararı alan Kürt siyasetçi Leyla Zana 8 yıl sonra suskunluğu Amed Newrozunda bozdu. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’nda gerçekleştirilen kutlamalara katılan Zana, “Diyorlar ki kadınlar Allah mı? Hayır biz Allah değiliz biz kendi kaderimizi yazıyoruz. Ben bütün genç kadınları ve erkekleri selamlıyorum ve izin vermeyin ki faşizm yükselmesin” dedi. 
 
Konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Leyla Zana  “Diren Ha Diyarbekir Diren” şarkısıyla sahneye çıktı.  Zana, sözlerine “Amed sen Mezopotamya’nın siyasetisin ve kalbisin. Newroz kutlu olsun” diyerek başladı. 

Newroz kim kutlamak istiyorsa onundur

Kurdistan’ın dört parçasında yaşayan Kürtlerin Newrozu’nu kutlayan Zana, Şeyh Said, Gazî Muhammed, Saidi Kurdi gibi Kürt liderlere minnettar olduklarını dile getirdi. Zana, “Bugün Newroz’dur. Newroz bayramdır. Kürdistan’ın 4 parçasında da Newroz kutlu olsun. Bütün Ortadoğu’nun Newroz’u kutlu olsun. Amed Şeyh Said’in memleketidir. Biz Seyit Rıza’ya Qazi Mihemmed’e, Ahmede Xani, Meleyi Cizir’e minnettarız. Bunlar bizim kökümüz. Mazlum Doğan, Rehşan bizler için bedenlerini yaktı. Bütün bunlar bu felsefe nasıl yükseldi Başkan Abdullah Öcalan ile can buldu. 300 milyon insan bu bayramı kutluyor” ifadelerini kullandı.
 
Newroz kim kutlamak istiyorsa onundur, İsterse dünyanın öbür ucunda, isterse de şimdi aramızda olsun diyen Kürt siyasetçi Leyla Zana , “Diyorlar ki kadınlar Allah mı? Hayır biz Allah değiliz biz kendi kaderimizi yazıyoruz. Ben bütün genç kadınları ve erkekleri selamlıyorum ve izin vermeyin ki faşizm yükselmesin. Newroz, Newroz’u kutlayan herkesin olsun ama Newroz’u Newroz yapan Mazlum Doğan, Zekiye ve Rehşan’dır. Bu yüzden kim kutlamak isterse kutlu olsun” dedi. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster