Ana Sayfa Gündem 22 Mart 2024 79 Görüntüleme

Diyarbakır’da polise çarpan çocuklar saatlerce darp edildi

Diyarbakır’da 20 Mart Çarşamba günü Kayapınar Fırat Bulvarında kullandıkları araç ile bir  Motosikletli Yunus polislerine çarpan 15-17 yaşlarında üç çocuk olay yerine gelen diğer polisler tarafından darp edildi. Çocuklardan biri beyin kanaması riski ile tedavi altına alındı. İddiaların ardından Diyarbakır Valiliği soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi şu ifadeleri kullandı;

“Kamuoyuna yansıyan haberlere göre Diyarbakır ilinde, 20.03.2024 tarihinde kullandığı araç ile bir polis memuruna çarpan çocuğun olay yerine gelen diğer polis memurları tarafından işkenceye maruz bırakılmasını kabul etmiyoruz. İddialara göre 3 çocuğun içerisinde olduğu araç, motorsikletle seyir halindeki polis memuruna çarptıktan sonra yaralanan polis memurunun arkadaşları olan polis memurları çocukları gözaltına almak üzere polis aracına bindirmiş ve çocuklara karşı fiziksel şiddet uygulamıştır”

Çocuklardan biri beyin kanaması riski ile hastaneye kaldırıldı 

Uygulanan şiddet sonrası başından yaralanan çocuk beyin kanaması riski ile hastanede tedavi altına alınmıştır. Hukukun üstünlüğü ilkesi gereğince yurttaşların, idarecilerin ve yöneticilerin her koşulda hukuka uygun fiiller gerçekleştirmesi gerekmektedir. Suç teşkil edecek herhangi bir fiilde bulunulsa bile bu fiil yargılamaya konu edilerek hukuki yollar tüketilmelidir. Ancak söz konusu olayda kolluk görevlileri çocukları işkence ile cezalandırmıştır

Polis bu gücü cezasızlık politikasından alıyor

Çocukların hastaneye kaldırılmasına varacak şekilde şiddet eylemi gerçekleştiren kolluk görevlilerinin bu gücü devletin cezasızlık politikasından aldığını biliyoruz. Çocuğa karşı her türlü şiddetin, işkencenin ve hak ihlalinin karşısında olduğumuzu bir kez daha hatırlatarak söz konusu olay hakkında etkin bir adli ve idari soruşturma yapılması gerektiğini belirtiyoruz

Diyarbakır Valiliği: basit tıbbi müdahale ile giderilebilir

Diyarbakır Valiliği yayınladığı basın açıklamasında iddialar üzerine soruşturma başlattığını duyurarak “2007 doğumlu E.E’nin baş kısmında basit tıbbi müdahale ile giderilebilir, birkaç kesi ve yüzeysel çizik şeklinde rapor verilmiş ve taburcu olmuştur” açıklamasında bulundu. 

Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“20.03.2024 günü Kayapınar Fırat Bulvarında bir araç, Motosikletli Yunus personeline çarparak kaçmıştır. Olaya karışan araç sürücüsü ve bir şahıs yakalanmış, bir şahıs da aranmaktadır.

Yunus personeli BTM ile giderilebilir şekilde yaralanmış ve taburcu olmuştur. Ehliyetsiz yaşı küçük şahıslardan 2007 doğumlu R.M. de kazadan mütevellit herhangi bir yaralanma söz konusu değildir. 2007 doğumlu E.E’nin baş kısmında basit tıbbi müdahale ile giderilebilir, birkaç kesi ve yüzeysel çizik şeklinde rapor verilmiş ve taburcu olmuştur.

Kaza sonrasında olay yerinden kaçan E.E, yakalama ve Çocuk şubeye getirilme esnasında polisler tarafından darp edildiğini iddia etmekte olup, konu hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster