Ana Sayfa Politika 24 Mart 2024 92 Görüntüleme

Leyla Zana Dicle’den İstanbul’a seslendi

8 yıldır siyasetten uzak duran DEP eski Milletvekili Leyla Zana, DEM Parti’nin seçim çalışmaları için sahaya indi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Doğan Hatun ve Serra Bucak ile Dicle İlçesi’ne giden Zana’ya Aysel Baran ile Hacı Akengin de eşlik etti.

Yoğun kar yağışı altında düzenlenen seçmen buluşmasına yüzlerce kişi katıldı. Diclelilere seslenen Leyla Zana, “Dicle, Kürtlerin ulus bilincinin tohumu yüz yıl önce bu topraklarda Şeyh Sait tarafından atıldı” dedi

Seçim konuşmasında İstanbul seçimleri ile ilgili konuşan Leyla Zana, “Bütün sınıfsal özellikleri ile İstanbul’a sesleniyorum. İstanbul, bir müjde bekliyor bu insanlar! Kardeşliğe ve birlikte yaşamaya, bütün renkleri kucaklamaya, kendini gösterecek misin İstanbul? Sen en büyük bir Kürt şehrisin. Bölgenin nüfusu kadar sende nüfusum barınıyor. Kollarını açıp onları kucakladın. Besledin, bağrında onları büyüttün. Dünün hor görülmüş Kürt’ünü bugünün ve yarının umudu haline dönüştürdün” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster