Ana Sayfa Gündem 26 Mart 2024 108 Görüntüleme

GGC’den gazeteciye saldırıya takipsizlik kararını tepki: Kınıyoruz, tanımıyoruz

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti(GGC), 12 Ocak tarihinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacanı’nın programını takip ettiği sırada saldırıya uğrayan Rudaw TV Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak ve kameraman Mehmet Kanevi’ye  yapılan saldırıya takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi. 

GGC tarafından yapılan açıklamada, “Basın özgürlüğü ile düşünce ve ifade hürriyetine yönelik yapıldığı aşikar olan bu saldırıya ilişkin takipsizlik kararını kınıyoruz, tanımıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti(GGC) tarafından yapılan açıklama ise şöyle;

“Diyarbakır’da 12 Ocak 2024 günü Rudaw Tv Temsilcisi Maşallah Dekak ve kameraman Mehmet Kanevi’ye haber takibi sırasında yapılan çirkin saldırıdan takipsizlik kararı çıktı.

Basın özgürlüğü ile düşünce ve ifade hürriyetine yönelik yapıldığı aşikar olan bu saldırıya ilişkin takipsizlik kararını kınıyoruz, tanımıyoruz.

Meslektaşlarımıza yapılan saldırı, hakaret ve tehditler kamera görüntülerinde açık bir şekilde görülürken, “delil yetersizliği” gibi komik bir gerekçeyle takipsizlik kararı verme, bize göre provakatif olan bu saldırıyı meşrulaştırmakla aynı anlamı taşımaktadır.

Bu karar meslektaşlarımızın sokakta çalıştıkları sırada uğrayacakları muhtemel her türlü saldırıya zemin hazırlayacak, saldırganları cesaretlendirecektir. Dün olduğu gibi bugünde saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanındayız. Hukuki anlamda itiraz süreçlerini de yakından takip edeceğimizi tekrar ifade ediyoruz.”

 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

LGS sonuçları açıklandı

LGS sonuçları açıklandı

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster