Ana Sayfa Özel Haber 27 Mart 2024 135 Görüntüleme

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren’den Amedspor’a destek çağrısı

Rojan MAMO

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ve Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Amed Store mağazasına destek ziyaretinde bulundu. Ceylan AVM’de bulunan mağazada Amedspor ürünlerini satın alan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, “Diyarbakır barosunun her bir üyesinin Amedspor’a katkı ve destek sunmak için adım atacağından şüphe duymuyorum ama buradan tüm kente çağrıda bulunmak isterim. Herkesin gücü yettiği kadar destek olmak üzere Amedspor mağazalarına gidip ürün almalarını rica ediyorum” dedi. 

Amed Store mağazasına gelen Diyarbakır Barosu Başkanı ve YK Üyelerini Amedspor Kulübü Başkanı Aziz Elaldı karşıladı. Aziz Elaldı, “Kampanyamız Pazar gününe kadar devam edecek çağrımız bütün halkımızadır bu kampanya da STK ve odaların verdiği alışveriş desteğine halkımızın da katılarak büyüterek devam etmesini isteriz. Bizim önümüzde 6 tane şampiyonluk maçımız var ona kilitlenmiş durumdayız” ifadelerini kullandı. 

Gazetemize konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, “Amedspor bütün kentin heyecanı kenti heyecanlandıran ve inanılmaz bir taraftar desteği olan bir takım, manevi anlamda kent olarak zaten Amedspor’u destekliyoruz. Amedspor’u her platformda desteklemeye gayret ediyoruz ama Amedspor aynı zamanda günümüz ekonomik koşullarında sürdürebilir başarı açısından ekonomik desteğe de ihtiyaç duyuyor. Bu ekonomik desteği maçlara gidip bilet alarak Amedspor mağazalarından takımımıza ait ürünleri satın alarak küçükte olsa destek sunabiliriz. Ben Diyarbakır barosunun her bir üyesinin Amedspor’a katkı ve destek sunmak için adım atacağından şüphe duymuyorum ama buradan tüm kente çağrıda bulunmak isterim herkese gücü yettiği kadar destek olmak üzere Amedspor mağazalarına gidip ürün almalarını rica ediyorum. Biz bu dayanışma ve desteklerimiz ile Amedspor’u gelecekte çok daha iyi yerlere gelmesini sağlayabiliriz” açıklamasında bulundu.

Bu kent Amedspor’a yapılacak haksızlığa müsaade etmez

Amedspor taraftarlarının deplasmanda yaşanabilecek olaylar nedeniyle şampiyonluğu kaygılı beklediği sorusu üzerine Nahit Eren, “Spor karşılaşmaları son haftalara girdiği zaman evet farklı durumlara her zaman evrilebiliyor daha doğrusu bu konuda insanlarda şüphe ve soru işaretleri artıyor. Tabi Amedspor bugüne kadar hep deplasman maçlarına gidip ayrımcılığa maruz kaldı farklı şekilde hakkının yendiği dönemler oldu. Bu dönemde dediğim gibi çok yakın bir çekişme var puanlar birbirine çok yakın bu anlamda hem spor otoriteleri ve Türkiye’deki futbol federasyonunun hem de bu konuya kafa yoran sorumluluk hisseden insanların bu süreçlerde eşitlikçi rekabeti muhafaza etmesi eşit koşullarda yarışacak imkanlar sunması gerekir. Evet hepimizin kafasında soru işaretleri var ama siz iyi oynarsanız bugüne kadar ortaya koyduğunuz futbolu devam ettirirseniz inanın hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmez. Ben Amedspor’un artık dört büyükler dışından çok ciddi büyük bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Milyonlarca ifade edilen taraftarı olan bir takım bu manevi güç ve destek ile Amedspor’un her oyuncusunun bu desteği hissetmesi lazım bu kent Amedspor’a yapılacak haksızlığa müsaade etmez bununda karşısında duracaktır” dedi. 

Amedspor Kürt meselesinde önemli bir sembol

Diyarbakır Barosu Başkanı Eren, “Bölge olarak son 40 yılı çatışmalar ile geçen bir ortamdan geçiyoruz. İster istemez her alan bir şekilde bu çatışmalı ortamdan etkileniyor. Bölgede ve toplumda yıllardır başarıya, mutlu olabilecek gelişmelere hep aç bir toplumuz. Bu anlamda Amedspor’un toplumdaki karşılığı çok kıymetli ve değerlidir. İnsanlar yıllardır yaşadıklarının son bulması adına Amedspor’un başarısını çok önemsiyor çokta değerli görüyor. Bölgedeki bütün sorunlu alanların ana merkezi Kürt meselesindeki çözümsüzlüktür yani aslında o çatışmalı ortamdır. Bu dolaylı olarak bütün alanlara yansıyor. Amedspor’un dış sahadaki kendilerine yönelik oluşan tepkinin yada zaman zaman oluşan ayrımcı sloganların, söylemlerin altında da temsil ettiği kentin kültürü kimliği etkili oluyor bu anlamda tabi ki yeni bir dönem yeni bir süreç  bu tür toplumsal sorun alanlarını azaltır yada ortadan kaldırır. Amedspor o dayanışma duygusu ve bu tür toplumsal olaylara duyarlılık açısından önemli bir sembol” ifadelerini kullandı. (Özel Haber)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster