Ana Sayfa Gündem 27 Mart 2024 146 Görüntüleme

Pulitzer ödülüne aday gösterilen foto muhabiri tazminatsız işten çıkarıldı

Pulitzer ödülüne aday gösterilen ve birçok uluslararası ödül sahibi olan foto muhabiri Bülent Kılıç 16 yıldır çalıştığı Agence France-Presse (AFP) tarafından tazminatsız işten çıkartıldığını duyurdu.

Kılıç, 16 yıldır çalıştığı Fransız haber ajansı AFP’nin sigortasız çalışmaktan, fazla mesaiden bahsettiği için kendisini işten çıkardığını ifade etti. 

Bülent Kılıç X hesabından yaptığı paylaşımda, “Yıllardır çalıştığım @afpfr @AFPphoto‘dan sigortasız çalışmaktan, fazla mesaiden bahsettikten kısa bir süre sonra düzeni bozucu hareketler yaptığım için kovuldum. 16 senedir beni sevenler bir anda ahlaksız ve düzen bozucu buldu.” ifadelerini kullandı. 

Bülent Kılıç, Türkiye’nin bilinen en iyi foto muhabirleri arasında gösteriliyor. Kılıç, 2014 yılında World Press Photo Ödülleri’nde Yılın Haber Fotoğrafı kategorisinde fotoğrafları ile birincilik ve üçüncülük ödüllerini aldı. Kılıç birincilik ödülünü Berkin Elvan protestolarında çektiği ‘Gözaltındaki Liseli Kızın Korku Dolu Anları’ fotoğrafıyla, üçüncülük ödülünü ise Kobani’de koalisyon güçlerinin IŞİD militanlarının bulunduğu tepeyi bombaladığı anı gösteren fotoğrafıyla kazandı.

2015’te, dünyanın en büyük haber fotoğrafçılığı festivali kabul edilen “Visa Pour l’image”da “Türkiye sınırındaki Suriyeli sığınmacılar” konulu foto-röportajıyla büyük ödülü aldı.

2015’te Pulitzer ödüllerinin ”feature photography” kategorisinde “Suriye-Türkiye sınırında, küçük Kürt kasabalarındaki IŞİD saldırılarından kaçan Kürtlerin etkileyici fotoğrafları için” aday gösterildi.

2016 World Press Photo Ödülleri’nde Spot Haber/Foto-Hikâye dalında üçüncülük kazandı. Ödül kazandığı seride, Şanlıurfa ilinin Akçakale sınır kapısına ulaşan Suriyeli mültecilerin can havliyle dikenli tellerden Türkiye tarafına geçişini anlatır.

2020 yılında, TGC Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde, yerel bir muhabir Bülent Kılıç’ın bir fotoğrafıyla katıldığı En İyi Fotoğraf dalında ödüle layık görüldü. İhlalin tespit edilmesi üzerine muhabir meslek örgütünden ihraç edildi, ödül Kılıç’a verildi.

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster