Ana Sayfa Politika 28 Mart 2024 114 Görüntüleme

DEM Parti: Brüksel’deki ırkçı grubun sözcülüğünü yapmak gerilime kapı aralıyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Belçika’da Kürt ailelere Newroz dönüşü yapılan saldırıların akabinde başlayan olaylara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Merkez Yürütme Kurulu(MYK) tarafından yapılan açıklamada,  “AKP’li yetkililer bu saldırıları kınamak ve itidal çağrısı yapmak yerine paramiliter grupların sözcülüğünü üstlenerek gerilimin tırmanmasına kapı aralamıştır” ifadeleri kullanıldı.

DEM Parti MYK’sının açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı;

“21 Mart Newroz kutlamalarının barışçıl ve coşkuyla geçtiği Türkiye’de benzer şekilde Avrupa’nın birçok kentinde de benzer şekilde kutlanması AKP-MHP ittifakının beslediği, eğittiği paramiliter gruplar tarafından hazmedilememiş ve Newroz kutlamasından Brüksel’e dönen Kürt aile üyelerine yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirmiştir. AKP’li yetkililer bu saldırıları kınamak ve itidal çağrısı yapmak yerine paramiliter grupların sözcülüğünü üstlenerek gerilimin tırmanmasına kapı aralamıştır.

Seçime çok kısa bir sürenin kaldığı bu dönemde, ırkçı saldırıları seçim malzemesi haline getirerek Avrupa’da yaşayan Kürtleri hedef gösteren her açıklamanın faşizme, çözümsüzlüğe hizmet ettiğini belirtiyor, iktidar ve yetkililerinin derhal bu yaklaşımından vazgeçme çağrısında bulunuyoruz. Avrupa’da yaşayan tüm halklarımıza da provakasyonlara gelmemeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ayrıca, Belçika yetkilileri, provakasyonu başlatan ırkçı gruba karşı hukuki işlem başlatmasının gerilimi düşürecek önemli bir adım olduğunu tüm kamuoyu önünde belirtmek istiyoruz”

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster