Ana Sayfa Gündem, Özel Haber 29 Mart 2024 79 Görüntüleme

Diyanet işlerinin hutbe sisteminde 8 dil var Kürtçe yok

Özel Haber– Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hizmete sunulan hutbe sisteminde Türkçe, İngilizce, Arapça, Almanca, İtalyanca, Fransızca, Rusça ve İspanyolca dahil olmak üzere 8 dil yer alırken Kürtçe yer almadı. 

Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yürüttüğü çalışma kapsamında din hizmetleri internet sitesinde her hafta Cuma hutbeleri yayınlanıyor. Bayram hutbelerinin de yayınlandığı sistemde Türkçe, İngilizce, Arapça, Almanca, İtalyanca, Fransızca, Rusça ve İspanyolca dahil olmak üzere 8 dil yer alırken Kürtçe yer almadı. 

Sesli hutbelerin de yer aldığı sistemde Kürtçe’nin yer almaması vatandaşlar tarafından da tepki ile karşılandı. 

Bu hafta sistemi öğrendiğini ve sesli hutbe dinlemek için bugün baktığında sistemde bir çok dil yer alırken Kürtçe’nin yer almadığını fark ettiğini ifade eden Muhammet, “Diyanet İşleri, Rum süresi 22.Ayet ve İbrahim süresi 4. ayette emredildiği gibi Kürtlere onların anlayacağı dilleri ile tebliğ yapmak zorundalar. Neden İngilizce var demiyoruz. Neden on milyonlarca Kürdün konuştuğu dil yok diyoruz. Umarım yetkililer bu ayetleri okur ve bu yanlıştan dönerler” dedi. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster