Ana Sayfa Gündem 30 Mart 2024 82 Görüntüleme

Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği yerel seçimlere ilişkin tutumunu açıkladı

Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği 31 Mart yerel seçimlerine bir gün kala seçime ilişkin tutumlarını açıkladı. Derneğin tavrının sevenleri ve halk tarafından merak konusu olduğu ifade edilen açıklamada, “Kürdistan’da seçimler kendi başına bir yerel idareciyi belirleme olayı değildir. Bu secimler mevcut Kayyum sistemine karşı bir duruş örneğidir ve halkın süregiden savaşa karşı duruşunu da belirleyecektir.” denildi. 

Açıklamada ise şu ifadeler yer aldı;

“31 Mart 2024 tarihinde Türkiye´de yerel yönetim seçimleri yapılmaktadır. Türkiye ve Kürdistan´da 5 yıllık bir süre için yetkileri sınırlı da olsa yöneticiler seçilmektedir. Derneğimizin tavrı sevenlerimiz ve halkımız tarafından merak konusudur. Öncelikle belirtmek gerekir ki mevcut seçimler adil, seçime giren kesimlerin eşit koşullarda yarıştığı demokratik bir ortamda gerçekleşmemektedir. 2016 yılından bugüne kadar süren Kayyum rejiminin hüküm sürdüğü, legal Kürt siyasetinin gözaltı, tutuklanma ve tümden siyaseten tavsiye edilmesi tehditlerinin altında girdiği bir secim olmaktadır. Hayatin her alanında Kürt Sorunu bağlantılı baskı ve sindirme politikaları devam etmektedir.
Halkımızın ağır ekonomik, sosyal ve kültürel sömürü sistemi içinde olduğu bu süreç, ayni zamanda Türkiye Cumhuriyeti devletinin Suriye ve Irak devletlerinin egemenlik sahasında olan Kürt bölgelerine ve Kürtlerin yaşadığı topraklara yönelik yoğun askeri operasyonlar devam etmektedir. Bu durumun giderek şiddetleneceğine dair Türkiye’deki Hükümet ve Devlet yetkilileri tarafından beyanatlar verilmektedir.
Bu ortamda derneğimizin misyonu gereği zalimin ve zulmün karşısında mazlumun yanında yer almak dini ve insani bir sorumluluktur.
Halkımızın birliğinin zeminini güçlendirmek temel duruşumuzdur”

Kişisel çıkar ve beklentiler ile seçimlere yaklaşılmamalıdır

Mevcut baskı ve zulme karşı direnen toplum kesimlerinin en geniş birliğinin sağlandığı mevziler halkımızın teveccüh göstermesi gereken mercilerdir. Kürdistan’da seçimler kendi başına bir yerel idareciyi belirleme olayı değildir. Bu secimler mevcut Kayyum sistemine karşı bir duruş örneğidir ve halkın süregiden savaşa karşı duruşunu da belirleyecektir. Her ne kadar eşitsiz koşullarda girilen bir secim olsa da genel olarak halkımızın seçimlerdeki kararlı duruşu olası şiddetli bir çatışma surecine set çekebilir ve halkımızın en geniş birliğini pekiştirerek sorunların kalıcı çözümüne bir kapı aralanabilir. Bu bilinçle kişisel çıkar ve beklentiler ile seçimlere yaklaşılmamalıdır. Halkımızın genel davasından kopuk duruşlar asla hoş görülmemeli, vicdani ve hakkaniyetli bir anlayışla mazlumdan yana tutum sahibi olunmalıdır. Halkımızın en geniş birliğinin sağlandığı zeminler güçlendirilmelidir. Halkımızı zor koşullarda girdiği bu seçim sürecinde şimdiden onurlu duruşlarından dolayı kutluyor saygılarımızı sunuyoruz”

 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster