Ana Sayfa Politika 31 Mart 2024 74 Görüntüleme

Ayşegül Doğan: Adayımız Devrim Demir’e polis tarafından şiddet uygulandı

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, seçim sürecine ve devam eden oy kullanma işlemlerine ilişkin Genel Merkez binasında basın açıklama yaptı. Doğan, “Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayımız Devrim Demir’e polis tarafından yakın mesafeden gaz sıkılarak müdahale edildi. Kendisi şu anda hastanede. Tüm bunlar ne için? İnsanların iradelerinin sandığa yansımasını engellemek için. Ama bu mümkün değil, tarihimiz bunun ispatı zaten” dedi. 

Kendimizi ve kentimizi yönetme biçimimizi göstermemize sayılı saatler kaldı diyen Doğan şu ifadeleri kullandı;

Ekranları başında bizleri izleyen, gözü kulağı burada olan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sandıkların kapanmasına sayılı saatler kaldı.Yerellerimizde kendimizi ve kentimizi yönetme biçimimizi göstermek için de sayılı saatler kaldı. Kayyım rejimiyle vedalaşmaya sayılı saatler kaldı. “DEM Gelir Devran Döner” demek için sayılı saatler kaldı.

Gün demokrasiyi yerelden ve yeniden kazanma günüdür

O yüzden öncelikli çağrımız tüm DEM Partililere; henüz oyunuzu kullanmadıysanız,
lütfen rehavete kapılmayın ve oyunuzu kullanın. Seçim sürecinin en başından bu yana ifade ettiğimiz gibi kentlerimizin kaderleri bizlerin elinde. Oylarımızla, bizden zorla alınanı geri alabiliriz. Bugün kentimize ve geleceğimize sahip çıkma günü. Gün demokrasiyi yerelden ve yeniden kazanma günü, kazandığımızı gösterme günü. Lütfen rehavete kapılmayın, DEM Parti adına oylarınızı kullanın.

Kamu görevlilerinin işlediği suçları tek tek tespit ediyoruz

Batıda oy kullanma işlemleri saat 17’ye kadar devam ediyor ama Kürdistan’da saat 16’ya kadar oy kullanabiliyorsunuz. Az kaldı. Boş vermeyelim, oyumuzu kullanalım. Bu gece yerellerimizi mora boyayalım. Tek bir oy ile bahara uyanabiliriz, yeni bir başlangıç yapabiliriz.

Batıda oy kullanma süreci birkaç ihlal dışında olağan akışında ilerlerken, Kürt illerinde her zamanki gibi insanlar olağanüstü koşullarda oy kullanmaya gidiyor. Halkın iradesinin sandığa yansımasını engelleyenlere DEM Parti olarak buradan sesleniyoruz: Suç işliyorsunuz, suç işlemeye devam etmeyin. Biz her ihlali tek tek tespit ediyoruz, her ihlalin tek tek takipçisi olacağız ve her ihlalle ilgili hukuki süreci başlatacağız. İşlediğiniz her suçu tek tek tespit ediyoruz.

Sandıkları terk etmeyin, oylarınıza sahip çıkın

Devletin imkanlarıyla sandıkların kuşatıldığı, halkın iradesinin sandığa yansımasını engelleyenlerin adeta barikatlar kurduğu bir seçim. İnsanlar pek çok yerde bu barikatları aşmak için olağanüstü bir çaba ve gayret göstererek sandıklara ulaşmaya ve oylarını kullanmaya çalışıyor. İşte bunlara karşı en büyük cevabı vermek için yalnız oy kullanmakla kalmayalım. Sevgili DEM Partililer; oy kullandığınız hiçbir alanı terk etmeyin, sandıkları koruyun, iradenize sahip çıkın. İrademizi, iradenizi gösterme günüdür. Oy sayım işlemleri bitene kadar kesinlikle bulunduğunuz sandıkları, yerleri terk etmeyin.

Sandık çevrelerinden komisyonumuza bu saate kadar ulaşan çok sayıda ihlal bildirimi var. Bunları tek tek rakam olarak verebiliriz. Gerçekleşen ihlaller kullanılan pek çok oyu şaibeli hale getiriyor. İnsanların iradesini gölgelemeye çalışıyorlar, yok sayıyorlar. Uluslararası gözlemci heyetlere müdahaleler var. Bunların da takipçisiyiz. Gözlemci heyetlere müdahaleler nerede ve nasıl oluyor açıklayacağız.

Adayımız Devrim Demir’e polis tarafından yakın mesafeden gaz sıkıldı

İhlalin en fazla olduğu kentler Urfa, Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Ağrı ve Muş. Neredeyse tüm Kürt illerinde seçim ihlalleri tespit edilmiş durumda. En fazla yaşanan seçim ihlali haksız oy temini. Biz bunu kampanya boyunca sürekli tekrar ettik. Mükerrer oy kullanımı, kolluk güçlerinin bulunmamaları gereken alanda bulunmaları. Caydırıcı etki yaratmaya çalışıyorlar. Ancak bunlar on yıllardır etkili olmadığı gibi bugün de olmayacaktır. Bu nedenle suç işlemeyin, ısrarcı olmayın, sandık görevlilerimize müdahale etmeyin. İnsanların en demokratik haklarını kullanma haklarını saygılı olun. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi pek çok yerden gelen ihlaller ve tespit ettiğimiz başka ihlal türleri de var. Bunlar yetmiyor gibi bir de gazlı müdahalelerle karşılaşıyor adaylarımız. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayımız Devrim Demir’e polis tarafından yakın mesafeden gaz sıkılarak müdahale edildi. Kendisi şu anda hastanede. Tüm bunlar ne için? İnsanların iradelerinin sandığa yansımasını engellemek için. Ama bu mümkün değil, tarihimiz bunun ispatı zaten.

Gelişmeleri anbean sizinle paylaşacağız

Ağrı’da sedyeyle, başka yerlerde ambulansla, Şırnak’ta barikatları aşa aşa, Iğdır’da solunum cihazıyla sandığa giden insanların kararlılığı hilelerinizden, oyunlarınızdan, işlediğiniz suçlardan çok daha büyüktür. Bunu gördük, gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Sevgili DEM Partililer bulunduğunuz her yerde oyunuzu kullanın, sandıklarınızı koruyun. Sandıkları terk etmeyin. İhlallerin takipçisiyiz. Her şeyi anbean takip ediyoruz ve gelişmeleri de sizinle paylaşacağız. Çok teşekkür ederim. Sağ olun”

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster