Ana Sayfa Politika 8 Nisan 2024 76 Görüntüleme

DEM Parti Diyarbakır’da belediyeyi teslim aldı

Rojan MAMO

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi(DBB) Eş Başkanları  Serra Bucak ve Doğan Hatun bugün mazbatalarını alarak belediyeyi teslim aldı. 

Diyarbakır İl Seçim Kuruluna partililer ile birlikte giderek mazbatalarını alan eş başkanlar buradan Sur ilçesinde bulunan Dağ kapı (Şeyh Said) meydanına giderek partililer ile buluştu

DEM Parti İl Eş Başkanları, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu, Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, Diyarbakır Barosu eski başkanı Mehmet Emin Aktar, ilçe belediye eş başkanları ve binlerce partili ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yürüyüş yapan Eş Başkan Adayları Büyükşehir Belediyesi önünde açıklamalarda bulundu. 

Hatun: Biz söz veriyoruz; 2 milyonun hepsi halkımızdır, halkımıza kutlu olsun

Burada açıklamalarda bulunan eş başkan adayları konuşmalarına kayyum atanan DBB eski başkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Adnan Selçuk Mızraklı’ya selam göndererek başladı. 

Burada konuşan DBB Eş Başkanı Serra Bucak, ““Sevgili annelerimiz, direngen kadın arkadaşlarımız, genç yoldaşlarımız, Amed halkı, burası sizin. Belediye sizin, bu kent sizin” dedi

Eşbaşkanlardan Doğan Hatun ise “Biz bugün başlayıp 5 yıl halkımıza hizmet edeceğiz. Sadece bize oy verenler değil, bu kentte yaşayan 2 milyonunun tamamına hizmet edeceğiz. Biz söz veriyoruz; 2 milyonun hepsi halkımızdır, halkımıza kutlu olsun. 2 milyon insanımız artık sokaklarımızı birlikte temizleyelim, birbirimizi sevelim. Biz başardık, başarımız büyüktür” açıklamasında bulundu.

Ardından DBB Belediye Meclisi salonuna giden eş başkanlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini teslim aldı. Halktan 2 saat çalışmaları için müsaade isteyen eş başkan adayları kitleye ilçe belediyelerinin teslim törenlerine katılmaları çağrısında bulundu. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster