Ana Sayfa Politika 8 Nisan 2024 59 Görüntüleme

Kayyum belediyenin teslim saatine toplantı koydu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır’da(Amed) seçimi %64 oy ile kazanmasına rağmen mazbata alamadı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları bugün il seçimine mazbataları almak için gitmelerini duyurmalarının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi belediye meclisi toplantısı kararı aldı. 

DEM Parti Amed İl Örgütü tarafından yapılan mazbata paylaşımı iki defa düzeltildi ve  12:00 belediyenin teslim alınacağı duyruldu.  DEM Parti, İnstagram hesabından yapılan paylaşımda “Belediyeye ait olanları yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışıyor. Sorumluları uyarıyoruz; hukuk önünde hesabını vereceğiniz adımlar atmayın, halk iradesine saygı duyun” çağrısı yapıldı.

Konuya ilişkin  X hesabından açıklamalarda bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan “Gaspçı ve talancı Diyarbakır Kayyımına Sesleniyoruz: Halkın Evinden ve Kaynaklarından Elini Derhal Çek! Yarın saat 11.00’de Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız mazbatalarını alıyor. Aynı saatlerde halkın kaynaklarını peşkeş çekmek ve talan için belediye meclisini toplama kararı alan gaspçı kayyıma sesleniyoruz: Meşru değilsin, yönetme ehliyetin yok, halkın evinden elini derhal çek. Alacağın kararlar hukuki değil, yok hükmündedir ve gider ayak alacağın hiçbir kararı tanımıyoruz. Yapacağın her türlü hukuk dışı kararın hesabını yargı önünde soracağız. Bütün büyükşehir belediye bürokratlarına da sesleniyoruz: Bu suça ortak olmayın, hükümsüz ve hukuksuz kararların altına imza atmayın.” dedi.

 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster