Ana Sayfa Gündem 14 Nisan 2024 65 Görüntüleme

İran, İsrail misilleme yaparsa tekrar saldıracağını belirtti

İran’ın BM Daimi Temsilciliği’nin X hesabından yapılan paylaşımda “konunun kapanmış sayılabileceği” söylenerek daha fazla saldırı düzenlenmeyeceği ima edildi. Ancak paylaşımda herhangi bir misillemeye ya da ABD’nin herhangi bir müdahalesine karşı uyarıda bulunuldu.

İran, saldırıları için Birleşmiş Milletler (BM) Anlaşması’nın 51. maddesini gerekçe gösterdi.

Paylaşımda “İran’ın askeri eylemi, Siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza yönelik saldırısına karşılık olarak BM Anlaşması’nın meşru savunmaya ilişkin 51. Maddesine dayanarak gerçekleştirilmiştir” denildi. Paylaşım şöyle devam ediyor:

“Konu kapanmış sayılabilir. Ancak İsrail rejiminin yeni bir hata yapması halinde İran’ın yanıtı çok daha sert olacaktır.”

Bunun İran ile İsrail arasında olduğu söylenilen paylaşımda, “ABD’nin uzak durması gereken bir çatışmadır” denildi.

İsrail Ordusu: Bazı İHA ve füzeler Irak ve Yemen’den gönderildi

İsrail Ordusu, İran’ın İsrail’e 300’den fazla insansız hava aracı ve füze gönderdiğini ve bunların % 99’unun düşürüldüğünü açıkladı.

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari ayrıca bazı füze ve insansız hava araçlarının Irak ve Yemen’den yollandığını kaydetti.

ABD Savunma Bakanı Austin: ABD, İsrail’in savunmasına destek vermekte tereddüt etmeyecek

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıyı kınarken, İran’a “vekil güçlerininkiler de dahil başka saldırılara derhal son vermesi” çağrısı yaptı.

ABD’nin İran ile çatışma istemediini belirten Austin, “ülkesinin güçlerini korumakta ve İsrail’in savunmasına destek vermekte tereddüt etmeyeceğini” de vurguladı.

Austin ABD güçlerinin “bölgedeki Amerikan birliklerini ve ortaklarını korumaya, İsrail’in savunmasına daha fazla destek vermeye ve bölgesel istikrarı korumaya hazır bekleyeceğini” belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres: Tüm tarafları azami itidal göstermeye çağırıyorum

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Bölgedeki gerilimin yıkıcı bir şekilde tırmanma tehlikesine karşı derin endişe duyduğunu” söyledi.

İran’ın İsrail’e yönelik “geniş çaplı saldırısının temsil ettiği ciddi tırmanışı şiddetle kınıyorum” diyen Guterres, “Bu düşmanlıkların derhal durdurulması çağrısında bulunuyorum” dedi.

Quote Message,”Tüm tarafları, Orta Doğu’da birden fazla cephede büyük askeri çatışmalara yol açabilecek herhangi bir eylemden kaçınmak için azami itidal göstermeye çağırıyorum. Ne bölgenin ne de dünyanın yeni bir savaşı kaldıramayacağını defalarca vurguladım” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu: İran 200’den fazla insansız hava aracı ve füze fırlattı

 

Kaynak: BBC Türkçe

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster